رسانه تخصصی روابط بین الملل

معرفی کتاب تازه منتشر شده 《کیسینجر در برابر کیسینجر》

Diplomacyplus.ir/?p=3573
کتاب کسینجر در برابر کسینجر با ترجمه دکتر بهار وکیلی توسط نشر پیله منتشر شد.

کتاب کیسینجر در برابر کیسینجر از تازه های نشر پیله می باشد که به تازگی با ترجمه دکتر بهار وکیلی منتشر شده است. این کتاب تنها تاریخ شفاهی کسینجر وزیر امورخارجه معروف ایالات متحده بوده که در تئوریزه کردن و شکل دهی سیاست خارجی این کشور در دهه های ۶۰ و ۷۰ نقش بسزایی داشته است.

دکتر بهار وکیلی درباره ترجمه  کتاب 《کیسینجر در برابر کیسینجر》 گفت: اثر حاضر مصاحبه‌ای است بر پایه ادبیات محاوره‌ای که توسط وینستون لرد و کی. تی. مک فارلند با هنری کیسینجر انجام شده است که وی [کیسینجر] از این گفت‌وگو به عنوان تاریخ شفاهی بخشی از دوران حرفه‌ای خود یاد می‌کند. از آن‌جا که این مصاحبه با ادبیات محاوره‌ای و به‌نوعی غیر رسمی انجام شده است گاه، گاهی از کلمات و عبارت‌ها مترادف فارسی نداشته اند، اما تمام تلاش اینجانب و همین‌طور ویراستار محترم این اثر جناب آقای جواد ترکاشوند معطوف بر این بود تا جایی که شاکله متن اصلی اثر حفظ شود، در جهت روان‌سازی کلمات و بعضی عبارت‌ها تمام تلاش و آگاهی خویش را به کار بندیم. هم‌چنین تمامی آن‌چه که در قلاب و پاورقی آورده شده است جهت توضیحات بیشتر از طرف مترجم می‌باشد. امید است که کتاب حاضر موجبات رضایت خوانندگان گرامی را فراهم آورد.

مروری بر کتاب کیسینجر در برابر کیسینجر

هِنری کیسینجر برای دانشجویان و عالمان عرصه روابط بین‌الملل شناخته شده‌تر از آنی است که نیاز به معرفی داشته باشد. اما به عنوان معرفی مختصر، هنری آلفرد کیسینجر در ۲۷ می ۱۹۲۳ در خانواده یهودی‌الاصل در شهر فورت آلمان به دنیا آمد. او در سال ۱۹۳۸ به همراه خانواده از آلمان تحت کنترل نازی‌ها، به ایالات متحده آمریکا آمد، در نیویورک ساکن شد و در سال ۱۹۴۳ تابعیت این کشور را کسب کرد. وی سیاستمدار، دیپلمات و مشاور ژئوپلتیک آمریکایی است که به عنوان وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی آن کشورخدمت کرده است. کیسینجر در دوره ریچارد نیکسون به عنوان وزیر امور خارجه آمریکا مشغول به کار شد و پس از پایان دوره نیکسون به خاطر رسوایی واترگیت و استعفای نیکسون، در همان سِمت با جِرالد فورد (معاون نیکسون که طبق قانون اساسی جانشین وی شد) به همکاری ادامه داد. از وی به‌عنوان یکی از استراتژیست‌های ارشد ایالات متحده آمریکا نام برده می‌شود.

بر اساس یک نظرسنجی که توسط مجله سیاست خارجی انجام شده، ۲۱/۳۲ درصد از «محققان بزرگ روابط بین‌الملل آمریکا» وی را مهم‌ترین وزیر امور خارجه ایالات متحده از سال ۱۹۶۵ در نظر گرفتند.

مهم‌ترین فعالیت‌های او شامل مذاکرات مربوط به محدودسازی سلاح‌های استراتژیک میان آمریکا و شوروی بین سال‌های ۱۹۶۹ تا ۱۹۷۲ که منجر به پیمان سالت شد، برقراری رابطه میان ایالات متحده آمریکا و چین با اجرای سیاست معروف به دیپلماسی پینگ‌پنگ در سال ۱۹۷۲، و هم‌چنین نقش موثر در خاتمه دادن بحران ویتنام که جایزه صلح نوبل مشترکی را برای او و «لی‌دوک تو» طرف مذاکره کننده ویتنامی به ارمغان آورد. کتاب حاضر با عنوان کیسینجر در برابرکیسینجر (تأملاتی درباب دیپلماسی، استراتژی کلان و رهبری) نوشته وینستون لُرد، که برای اولین بار در سال ۲۰۱۹ منتشر شد، کتابی است که در قالب مصاحبه وینستون لرد  و کی. تی. مک فارلند با کیسینجر، به دوتا از مهم‌ترین رویدادهای دوره تصدی‌گری کیسینجر در پست وزیر امورخارجه در دوره ریاست جمهوری نیکسون که شامل سیاست گشایش به سمت چین و هم‌چنین پایان دادن به جنگ ویتنام می‌باشد، اشاره دارد. اثر حاضر مشتمل بر یازده بخش می‌باشد که در بخش اول در مورد مبحث دولت‌مردی و اینکه یک رهبر در عرصه تصمیم‌گیری با چه مسائلی روبروست و چه عواملی در تصمیم­گیری‌های او نقش دارد، صحبت می‌کند. در بخش دوم، به تعیین عرصه اشاره دارد و محیطی که هر مشاور امنیت ملی با آن سروکار دارد. بخش سوم، در مورد ارتباط با چین است که از آن به‌عنوان برجسته‌ترین دستاورد سیاست خارجی ریاست جمهوری نیکسون که سیاست گشایش به سمت چین است یاد می‌شود.

در بخش چهارم، به یکی از مهم‌ترین رویدادهای سیاسی در تاریخ رابطه آمریکا و چین که همانا نشست نیکسون و مائو است اشاره می‌کند و این گام مهمی در عادی‌سازی روابط بین ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین بود و این بازدید به بیست‌وپنج سال عدم رابطه خاتمه داد. در بخش پنجم، در مورد ثبات با اتحاد جماهیر شوروی بحث می‌شود؛ به مدت دو دهه ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی درگیر رقابت جهانی جنگ سرد بودند که با بحران‌های جدی روبرو شده بود و نتیجه نشست نیکسون و لئونید بِرژِنف، رهبر شوروی به تدوین معاهده محدود کردن سلاح‌های اتمی یا همان توافق نامه SALT منجر شد. در بخش ششم، تحت عنوان جستجو برای صلح در ویتنام، اشاره‌ای به مهم‌ترین رویداد دوران کاری کیسینجر که همانا خاتمه یافتن جنگ ویتنام بود دارد که منجر به دریافت جایزه صلح نوبل برای وی شد. در بخش هفتم، در مورد توافقات پاریس صحبت شده است که در مورد توافق پایان جنگ و بازیابی صلح در ویتنام بود، این توافق بین ویتنام‌شمالی و ویتنام‌جنوبی و ایالات متحده که نماینده بومیان انقلابی ویتنام‌جنوبی بود امضاء شد. در بخش هشتم در مورد پیشرفت‌هایی در خاورمیانه، در مورد جنگ یوم‌کیپور که بین اعراب از جمله مصر، سوریه و اسرائیل بود صحبت می‌شود که در نهایت منجر به دیپلماسی شاتل [دیپلماسی رفت و برگشت] شد و این دیپلماسی اولین بار در تاریخ سیاست خارجی آمریکا با نام هنری کیسینجر همراه شد. در بخش نهم در مورد سبک‌های مذاکره و شرح حال‌های شخصی گفت‌و‌گو شده است. در بخش دهم در مورد فرآیند سیاست خارجی صحبت شده است و بخش آخر هم به مبحث استراتژی تعلق گرفته است.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط