رسانه تخصصی روابط بین الملل

طرح ناتو برای بستن دریای بالتیک به روی روسیه

Diplomacyplus.ir/?p=4127
وزیر دفاع استونی در اظهاراتی از اجرای یک طرح موشکی با فنلاند به منظور بستن دریای بالتیک به روی نیروهای روسیه و تلاش برای تبدیل آن به «دریای ناتو» خبر داد.

به گزارش شبکه خبری “راشاتودی”، فنلاند و استونی در مورد یک طرح موشکی گفت‌وگو کرده اند که هدف آن بستن دریای بالتیک به روی روسیه است.

این شبکه خبری روسی در تارنمای خود نوشت: «هانو پوکور» وزیر دفاع استونی اعلام کرد که تالین (پایتخت استونی) و هلسینکی (پایتخت فنلاند) در مورد یکپارچه‌سازی پرتاب‌کننده‌های موشک های ساحلی که این دو عضو ناتو را قادر به محاصره نیروی دریایی روسیه در خلیج فنلاند می سازد، گفت‌وگو کرده‌اند. این مقام، با تکرار اظهاراتی که پیش از این توسط رهبران لهستان و لیتوانی بیان شده بود، افزود: این امر دریای بالتیک را به “دریای ناتو” بدل می کند.

وزیر دفاع استونی در گفت و گو با روزنامه فنلاندی ایلتالیتی (Iltalehti) گفت: ما باید دفاع ساحلی خود را یکپارچه سازی کنیم. وی سپس ادامه داد: برد پرواز موشک های استونیایی و فنلاندی بیشتر از عرض خلیج فنلاند است.

موشک های ساحلی (MTO۸۵M) فنلاند بردی بیش از ۱۰۰ کیلومتر دارند. خلیج فنلاند هم نزدیک به ۸۲ کیلومتر از هلسینکی تا تالین فاصله دارد. استونی قصد دارد تا اواخر سال جاری موشک های اسرائیلی “بلو سپر” (Blue Spear) را هم خریداری کند که برد آنها نزدیک به ۳۰۰ کیلومتر است.

وزیر دفاع استونی در ادامه اظهاراتش مدعی شد: پس از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو، بالتیک، دریای ناتو خواهد بود و وضعیت در مقایسه با امروز تغییر می کند. پوکور سپس اضافه کرد دو کشور [استونی و فنلاند] قادر خواهند بود دریای بالتیک را به روی نیروی دریایی روسیه ببندند.

در پی طرح رسمی درخواست فنلاند و سوئد برای عضویت در ناتو، لهستان و جمهوری‌های شوروی سابق در ساحل دریای بالتیک بیشترین اشتیاق را نسبت به این امر نشان دادند. به گونه ای که پس از نشست سران ائتلاف نظامی ناتو در اسپانیا در پایان ژوئن (اوایل تیر)، «آندری دودا» رئیس جمهوری لهستان و «ادگارس رینکوویکس» وزیر امور خارجه لتونی، هر دو ابراز امیدواری کردند که بالتیک به دریای ناتو بدل شود.

پوکور در ادامه اظهاراتش، خاطرنشان کرد که با همتای فنلاندی خود بر سر حریم هوایی صحبت کرده است، اما از پاسخ به سوالی در خصوص استقرار جنگنده های اف-۳۵ آمریکایی در استونی طفره رفت. وی افزود: حریم هوایی استونی و فنلاند یک فضا است و اگر یکی از آنها حفظ نشود، از دیگری هم نمی توان محافظت کرد.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط