رسانه تخصصی روابط بین الملل

رئیس جمهوری فراری سریلانکا با هواپیمای نظامی وارد مالدیو شد

Diplomacyplus.ir/?p=3657
گوتابایا راجاپاکسه، رئیس‌جمهوری سریلانکا بامداد چهارشنبه ۱۳ ژوئیه در پی اعتراض‌های گسترده ضد دولتی در این کشور به دلیل بحران اقتصادی، از سریلانکا فرار کرد و وارد ماله، پایتخت مالدیو شد.

آقای راجاپاکسه پس از هجوم معترضان سریلانکایی به کاخ ریاست‌جمهوری قول داده بود که روز چهارشنبه ۱۳ ژوئیه استعفا دهد و راه رابرای «انتقال مسالمت‌آمیز قدرت» در این کشور باز کند.

او پس از آن که معترضان سریلانکایی روز شنبه کاخ ریاست‌جمهوری را تصرف کردند، پنهان شده بود. آقای راجاپاکسه تا زمانی‌که رئیس‌جمهور است از مصونیت برخوردار است، بنابراین گمان می‌رود که او می‌خواسته است پیش از کناره‌گیری از قدرت به خارج از کشور برود تا تحت پیگرد قرار نگیرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، او به همراه همسر و یک محافظش با یک هواپیمای نظامی از کشور گریخته است. همزمان نخست وزیر سریلانکا در این کشور حالت فوق‌العاده اعلام کرد.

دولت راجاپاکسه متهم است که اقتصاد بحرانی سریلانکا را نادرست مدیریت کرده تا جایی که این کشور برای تامین مالی مواد اولیه خود با کمبود ارز مواجه شده است. کمبود مواد اولیه مانند سوخت، مواد غذایی و دارو در ماه‌های گذشته زندگی را برای جمعیت ۲۲ میلیونی سریلانکا دشوار کرده بود.

در هر حال اگر آقای راجاپاکسه طبق قولی که داده است از ریاست جمهوری کناره‌گیری کند، نخست‌وزیر بر اساس قانون اساسی این کشور به عنوان رئیس موقت دولت فعالیت می‌کند.

اما رانیل ویکرِمِسینگه، نخست وزیر سریلانکا که او هم به شدت مورد خشم معترضان سریلانکایی است، اعلام کرده که در صورت توافق بر سر تشکیل یک دولت وحدت ملی، از قدرت کناره‌گیری می‌کند. به این ترتیب محتمل‌ترین شخص به عنوان کفیل ریاست جمهوری سریلانکا رئیس مجلس خواهد بود.

رئیس مجلس سریلانکا گفته است که در صورت کناره‌گیری رئیس جمهوری رای‌گیری برای تعیین جانشین او ۲۰ ژوئیه برگزار می‌شود. تعیین جانشین رئیس جمهور باید در فاصله زمانی ۳ تا ۳۰ روز انجام شود.

ساجیث پریماداسا، رهبر حزب اصلی اپوزیسیون که در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۹ از راجاپاکسه شکست خورد، آمادگی خود را برای این پست اعلام کرده است.

بنا به گزارش‌ها، باسیل راجاپاکسه، وزیر پیشین دارایی سریلانکا و برادر کوچک رئیس جمهور هم از کشور گریخته و راهی آمریکا شده است.

دولت سریلانکا در حالی با صندوق بین‌المللی پول برای دریافت کمک مالی مذاکره می‌کند که در ماه آوریل بدهی خارجی ۵۱ میلیارد دلاری خود را پرداخت نکرده است.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط