رسانه تخصصی روابط بین الملل

دلیل نگرانی غربی ها از طولانی شدن روند مذاکرات وین چیست؟

Diplomacyplus.ir/?p=890
امیر علی ابوالفتح کارشناس مسائل بین‌الملل درباره ابراز نگرانی طرف غربی از طولانی شدن روند مذاکرات وین گفت: آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به این دلیل اصرار بر نتیجه‌بخش بودن مذاکرات در کمترین زمان ممکن دارند که اثر تحریم‌ها بر اقتصاد ایران تقریبا سرریز و خنثی شده است.

خبرهای مختلف یا متناقضی از نشست های مذاکراتی برجام از سوی رسانه های کشورهای عضو توافق هسته ای در طول روزهای گذشته منتشر شده است. خبرهایی امیدوار کننده از نزدیک شدن به حصول توافق یا نگران کننده از دست رفتن هر گونه توافقی که با تهدیداتی از سوی کشورهای غربی علیه ایران همراه است. اخباری که بیش از پیش منجر به سردرگمی افکار عمومی شده است. راهبرد معاصر در گفت و گو با کارشناس سیاست خارجی و آمریکا این سوال را مطرح کرده که کدام خبرهای حول نشست مذاکراتی برجام، مطمئن تر و واقعی است؟

امیر علی ابوالفتح کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل در گفت و گو با راهبرد معاصر در خصوص تداوم روند مذاکرات هسته ای و خبرهای ضد و نقیضی که از سوی مذاکره کنندگان منتشر می شود گفت: آنچه در حال حاضر در مذاکرات بین ایران و طرف های برجامی بر سر آن بحث می شود، بازگشت به برجام توسط آمریکا و کاهش سرعت گسترش فعالیت های اتمی ایران است. در این بین در روند مذاکراتی که در دولت جدید ایران و آمریکا آغاز شده است دو جبهه رو در روی هم قرار گرفته اند و خبرهایی متفاوت از هم را به اطلاع افکار عمومی می رسانند.

وی در این باره افزود: جبهه اول یا بخشی از اعضای تیم مذاکره کننده که شامل ایران، روسیه و چین هستند برخلاف آنچه جبهه دوم به صورت غیر مستقیم بیان می کند امیدوارانه در مسیر رو به جلو برای رسیدن به توافق و لغو تحریم‌های آمریکا در جریان مذاکرات هرازگاهی اخباری منتشر می کنند.

ابوالفتح در این باره خاطر نشان کرد: ترویج امیدواری و باز شدن فضا برای رسیدن به توافقی همه جانبه از جمله رویکردهایی است که سه دولت در جبهه اول بدان روی آورده اند. این در حالی است که رویکرد در جبهه دوم که به صورت مستقیم متشکل از سه کشور اروپایی فرانسه، آلمان و بریتانیاست و غیر مستقیم ایالات متحده، برخلاف جبهه اول که دائما امیدوار به لغو تحریم‌ها و رسیدن به توافق هستند، از دست رفتن زمان سخن می گویند. در حالی که جبهه اول به صورت مکرر بیان می‌کند که امکان زیادی برای دست یابی به توافق وجود دارد.

امیر علی ابوالفتح در رابطه با اینکه اظهار نظرهای کدام جبهه به حقیقت نزدیک تر است گفت: در طول سه سالی که از گذشت اعمال شدیدترین تحریم ها به اقتصاد ایران می گذرد، قطع به یقین می توان گفت اقتصاد ایران خود را با فشارهای تحریمی منطبق کرده است. از سویی فعالیت‌های هسته‌ای ایران به لحاظ کمی و کیفی در حال گسترش است.

کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل در این باره گفت: از این جهت گذشت زمان به نفع آمریکا و اروپا نیست. آمریکایی‌ها و کشورهای غربی به این دلیل اصرار بر نتیجه گرفتن هر چه سریع تر مذاکرات دارند که اثرتحریم ها در اقتصاد ایران تقریبا سرریز و خنثی شده است. در حالی که جمهوری اسلامی ایران مایل به لغو تحریم ها در صورتی است که آمریکا یک بار دیگر قادر به اعمال تحریم‌ها علیه ایران نباشد. قطعا نمی توان دیدگاه یکی از طیف های حاضر در طرف جبهه اول یا جبهه دوم را غالب بر دیگری دانست. به این دلیل که هر دو طرف مذاکراتی تلاش می کنند سرانجام مذاکره بر طبق خواسته آنها پیش برود.

امیر علی ابوالفتح در پایان خاطر نشان کرد: آنچه دو طرف موضوع توافق و بحث مذاکرات هسته ای ایران مطرح می کنند را باید در حد بینابینی مورد بررسی قرار دهیم. هر دو طرف در مذاکرات برای تحقق هر چه سریع تر و مطلوب تر خواسته های خود تلاش می کند از این منظر، احتمال زمان بر بودن و طولانی تر شدن روند مذاکرات برای رسیدن به یک نتیجه مورد نظر دور از ذهن نیست.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط