رسانه تخصصی روابط بین الملل

اکونومیست: 3 سناریو برای جنگ اوکراین

Diplomacyplus.ir/?p=6743
نشریه« اکونومیست» در یادداشتی به بررسی 3 سناریو برای جنگ اوکراین پرداخت و نوشت: سناریوی سوم دلگرم‌کننده‌ترین و شاید خطرناک‌ترین سناریو باشد.

به‌گزارش مرکز مطالعات سورین، نشریه اکونومیست در یادداشتی به‌قلم « شاشنک جوشی» نوشت: در راه‌حل اول، روسیه اوضاع را به نفع خود برمی‌گرداند و پیروز می‌شود.

ارتش روسیه در طول ماه‌های زمستان خطوط مقدم را تثبیت می‌کند و در عین حال گردان‌های جدیدی با نیروهای تازه بسیج شده می‌سازد.

در همین حال، جمهوری‌خواهان در آمریکا بسته‌های تسلیحاتی جدید برای اوکراین را مسدود می‌کنند، زیرا تدارکات اروپا تمام می‌شود. صنعت دفاعی روسیه از نیمه‌هادی‌ها و تجهیزات تخصصی محروم است، اما زره و توپخانه کافی برای تجهیز نیروهای جدید تولید می‌کند.

تا بهار، واحدهای جدید روسیه حمله آماده‌ی نبرد می‌شوند و نیروهای اوکراینی را که از ماه‌ها اقدام تهاجمی خسته شده‌اند را عقب می‌رانند.

روسیه کریفیی ریه، یک شهر صنعتی کلیدی در شمال خرسون، و اسلاویانسک و کراماتورسک در دونتسک را تصرف می‌کند.

کشورهای غربی از اوکراین می‌خواهند که پیشنهاد روسیه برای آتش‌بس را بپذیرد و ولودیمیر زلنسکی چاره ای جز پذیرش نخواهد داشت.

سناریوی دوم محتمل‌تر است: بن بست.

روسیه صدها هزار مرد جوان را بسیج می‌کند، اما نمی‌تواند آن‌ها را به جنگجویان موثر تبدیل کند زیرا بهترین مربیان در خط مقدم هستند و افسران باتجربه مرده‌اند یا قبلاً مستقر شده‌اند.

سربازان تازه‌وارد به یگان‌های پیاده‌نظامی سبک وارد می‌شوند، این یگان‌ها فاقد وسایل نقلیه زرهی هستند و برای حمله مناسب نیستند اما می‌توانند سنگرها و استحکامات انسانی را پر کنند.

روسیه با اعلام عقب‌نشینی از شهر خرسون در ماه نوامبر، حدود 30 هزار سرباز خود را در ساحل غربی رودخانه دنیپر با خیال راحت تخلیه می‌کند.

آن‌ها به سمت شرق عقب‌نشینی می‌کنند و مقادیر زیادی تسلیحات را پشت سر می‌گذارند.

این یک پیروزی برای اوکراین است، اما در نهایت روسیه را در موقعیت نظامی قوی‌تری قرار می‌دهد و رودخانه از جناح چپ آن محافظت می‌کند. در نتیجه پیشروی اوکراین ‌به‌شدت کند خواهد شد.

سناریوی سوم دلگرم‌کننده‌ترین و شاید خطرناک‌ترین سناریو باشد.

اوکراین ابتکار عمل و حرکت خود را حفظ خواهد کرد و به نیروهای روسی که خرسون را ترک می‌کنند خسارات سنگینی وارد می‌کند و سپس راکت‌های هیمار دوربرد خود را برای اولین بار در محدوده کریمه قرار می‌دهد

. خطوط روسیه در لوهانسک فرو می‌ریزند و اوکراین سورودونتسک را بازپس گرفته و سپس به سرعت به سمت شرق حرکت می‌کند. با افزایش تلفات روسی، نیروهای جدید از جنگیدن خودداری می‌کنند.

در بهار، زلنسکی به ارتش خود دستور می‌دهد که یک جبهه جدید در زاپوریژیا باز کنند. پوتین اولتیماتوم خواهد داد: توقف یا مواجهه با استفاده از سلاح هسته‌ای.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط