با نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان همچنان اخبار ضد و نقیضی درباره نمایندگان جامعه اهل سنت این کشور برای این شرکت در انتخابات مذکور شنیده میشود. مهمترین اخبار در این زمینه مربوط به غیبت طولانی «سعد حریری» نخست وزیر پیشین لبنان از صحنه انتخابات است و هنوز دقیقا مشخص نشده که آیا او به طور کامل کنارهگیری خواهد کرد و یا در مراحل پایانی اعلام حضور در انتخابات می کند.
در همین زمینه منابع ارشد جریان المستقبل به ریاست سعد حریری در گفتوگو با روزنامه «الجریده» کویت فاش کردند که حریری چند روز قبل به نزدیکان خود گفت: چرا تا این حد عجله دارید؟ وقتی تاریخ انتخابات فرا برسد تصمیم میگیریم و ممکن است انتخابات به موقع برگزار نشود.
منابع سیاسی لبنان در این زمینه اظهار داشتند، ممکن است سخنان سعد حریری درست باشد؛ اما این بدان معنا نیست که او در حال حاضر تصمیم درستی گرفته است، زیرا اگر مشخص شود که انتخابات در تاریخ مقرر برگزار میگردد سعد حریری جهت مشارکت در آن باید از قبل آمادگی داشته باشد.
همچنین منابع آگاه از تلاش 14 مارسیها برای روشن کردن موضع خود جهت شرکت در انتخابات پارلمانی خبر دادند. در همین زمینه منابع گزارش دادند که «تیمور جنبلاط» پسر «ولید جنبلاط» رئیس حزب سوسیالیست ترقی خواه چند روز قبل در امارات به دیدار حریری رفت تا درباره پرونده انتخابات پارلمانی به طور دقیق با او صحبت کند. اما سعد حریری موضع قاطعی نداشت و پاسخ روشنی درباره شرکت یا عدم مشارکت در این انتخابات به تیمور جنبلاط نداد و گفت ترجیح میدهد صبر کرده و بررسیهای بیشتری انجام دهد.
روزنامه الجریده کویت در ادامه با اشاره به اینکه چند روز قبل دو نماینده ولید جنبلاط و «سمیر جعجع» رئیس حزب نیروهای لبنانی به عربستان سعودی رفته بودند، تاکید کرد، عربستان در این زمینه خواستار اتحاد ائتلافهای مختلف برای تضعیف نمایندگی حزب الله در پارلمان لبنان است.
بر اساس این گزارش، مقامات سعودی در نشست با نمایندگان ولید جنبلاط و سمیر جعجع بر ضرورت همکاری میان حزب نیروهای لبنانی و حزب سوسیالیست ترقی خواه و همچنین شخصیتهای سنی لبنان جهت اتحاد برای مقابله با حزبالله تاکید کردند. همچنین محتوای صحبتهایی که در این دیدار انجام شد نشان می دهد سعد حریری برای انتخابات کاندید نخواهد شد و طرفدارانش باید به دنبال یک جایگزین برای او باشند.
همچنین منابع آگاه از تلاش برای ایجاد ائتلاف در جامعه اهل سنت از طریق جمع کردن شخصیتهایی که قبلا در جریان المستقبل بودند و همچنین شخصیتهای مختلف اهل سنت در مناطقی مانند بیروت، عکار، طرابلس، بقاع و صیدون با هدف متحد کردن آنها با حزب نیروهای لبنانی و حزب سوسیالیست ترقی خواه خبر دادند.
از طرف دیگر اختلاف نظرهایی درباره شخصیتهای برجسته جریان المستقبل برای متحد کردن اعضای این جریان با ولید جنبلاط و سمیر جعجع وجود دارد.
ناظران معتقدند که غیبت حریری از صحنه سیاسی لبنان و حاضر نشدن در رقابت انتخاباتی به وضعیت مالی سعد حریری و عدم یافتن راه حلی برای مشکل اصلی او با «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی مرتبط است. واقعیت آن است که سعد حریری با وجود جدا شدن از صحنه قدرت لبنان همچنان در بحران به سر میبرد و مشکل حل نشدنی او با محمد بن سلمان همچنان ادامه دارد.
گزارشها حاکی از آن است که جریان المستقبل به جای اینکه به شکل یکپارچه و متحد وارد انتخابات پارلمانی لبنان شود و شرایط رقابتی مناسبی را برای خود فراهم کند، تحت تاثیر اختلافات و استعفاها و شکافها و درگیری بر سر فهرستهایی که برای حضور در انتخابات ارائه میشود به سر می برد و نمیتواند وزن سیاسی خود را حفظ کند.