بهگزارش مرکز مطالعات سورین، نشریه فارن پالیسی در یادداشت خود بهقلم «هیلتون ییپ» نوشت: پیامد سفر اخیر «نانسی پلوسی» -رئیس مجلس نمایندگان آمریکا- به تایپه مرحله شومی را در روابط دو سوی تنگه تایوان به وجود آورده است.
خطر فوری فروکش کرده، اما پکن مصمم است یک وضعیت «عادی جدید» را به وجود آورد که برای تایوان ناآماده بد شگون است.
به نظر میرسد که دولت تایوان به دو شیوه کار میکند؛ ترغیب کشورهای خارجی به انجام اقدامی برای حمایت از تایوان در برابر تهدیدهای چین و در عین حال، نادیده گرفتن این تهدیدها و اینکه کاری برای حل مشکلات قابلتوجه نظامی در داخل انجام نمیدهد.
رزمایشهای 4 آگوست در فضای سورئال این جزیره برگزار شد. زندگی در تایوان به روال عادی خود پیش میرفت، هرچند که کشتیها و هواپیماهای چین آزادانه در دریاهای اطراف این جزیره فعالیت میکردند و ماهیگیران محلی و خطوط هوایی و کشتیرانی تایوان به نحو قابلتوجهی تحت تاثیر آن قرار گرفته بودند.
همچنین، چین چندین موشک بالستیک را به مکانهایی مختلف در آبهای شمال، شرق و جنوب تایوان پرتاب کرد.
با این حال، وزارت دفاع تایوان این موضوع را به مردم جزیره نگفت که برخی از موشکهایی که در شرق جزیره فرود آمدند، در واقع امر، بر فراز این کشور پرواز کرده بودند.
با وجود این آرامش خیالی مقامات و مردم تایوان، رزمایشهای چین زمینه جدیدی را از چندین طریق به وجود آوردند. آنها تجمع نیروهای دریایی و هوایی خود را از چند جهت در اطراف و نزدیک به تایوان عادیسازی کردند.
آمریکا به جز انتقاد از چین کار دیگری را برای توقف یا ممانعت از رزمایشهای آن انجام نداد.
هرچند که چندین ناو نیروی دریایی آمریکا از جمله ناو هواپیمابر یو اس اس «رونالد ریگان» هنگام ورود پلوسی به تایوان در مجاورت این جزیره قرار داشتند، اما همه آنها آنجا را قبل از شروع رزمایش ترک کردند.
شاید مردم تایوان آرام به نظر میرسیدند، اما ارتش آن احتمالا احساس متفاوتی داشت.
هواپیماها و کشتیهای چین نسبت به قبل از این بحران به تایوان نزدیکتر شدند و ارتش تایوان حقایق سختی را در این مورد آموخت که چگونه میتواند در درگیریهای آتی و مقابله با آنها بهتر عمل کند.
در عین حال، نیروی هوایی تایوان با کمبود خلبان جنگنده روبرو است و با وضعیت جدید، 50 سال طول میکشد تا خلبانان کافی را برای به پرواز در آوردن 66 جت جنگی اف-16وی جدید آموزش دهد. تایوان فقط 21 خلبان را از سال 2011 تا 2019 آموزش داده است.
کمبود خلبانان نظامی فشار زیادی را بر خلبانان باتجربه فعلی این کشور وارد میکند و از این موضوع بهعنوان عامل اصلی در مورد حوادث مکرر نیروی هوایی این کشور طی سالهای اخیر نام برده شده است.
نادیده گرفتن اقدامات چین و تعبیر آن به سر و صدا یا صرف ژست گرفتن برای ارعاب به شدت احمقانه و حتی ممکن است زمانی فرا برسد که مانورهای چین دیگر صرفاً تمرین نباشند. تایوان و آمریکا باید آماده پذیرش این واقعیت جدید باشند و بر اساس آن عمل کنند.