رسانه تخصصی روابط بین الملل

کمک «پدافند دیپلماتیک» به پدافند هوایی

Diplomacyplus.ir/?p=11410
رژیم صهیونیستی برخلاف انتظارش نتوانست از آسمان یا پایگاه‌های هوایی آمریکایی در کشورهای عربی منطقه برای ضربه به ایران استفاده کند. این یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ برای ایران محسوب می‌شود زیرا علاوه بر محدودیت‌هایی که برای عملیات نظامی رژیم صهیونیستی ایجاد کرد، نشان داد که تلاش‌های آمریکا برای ایجاد ائتلاف منطقه ای عربی- عبری علیه محور مقاومت کاملاً بی‌پایه و اساس و ناکام بوده است.

الوقت- حمله مذبوحانه شب گذشته رژیم صهیونیستی به برخی مناطق در خاک جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر نتایج نظامی کاملاً شکست خورده‌ای که صهیونیست‌ها با نمایش پرقدرت پدافند هوایی کشور با آن مواجه شدند، در بطن خود یک پیروزی بزرگ دیگر در حوزه دیپلماسی نیز برای ایران به ثبت رسانید که بسیار حائز اهمیت بود.

به عبارتی می‌توان گفت موفقیت شب گذشته ایران در مقابله مؤثر با تجاوز هوایی گسترده رژیم صهیونیستی سکه‌ای دو رویه بود که یک روی دیگر آن پدافند دیپلماتیک جمهوری اسلامی بود.

برای درک بهتر عملکرد این پدافند دیپلماتیک باید به تحولات منطقه‌ای و تحرکات گسترده دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی با محوریت سفرهای مکرر وزیر خارجه به کشورهای عربی طی سه هفته گذشته، در فاصله انجام عملیات «وعده صادق2» تا حمله هوایی رژیم صهیونیستی، نگاهی بیاندازیم.

حدودا سه هفته از عملیات گسترده موشکی وعده صادق 2 در عمق سرزمین‌های اشغالی می‌گذرد. با این عملیات که در تاریخ 10 مهرماه و در پاسخ به شرارت‌های مکرر رژیم در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه رهبر جنبش حماس و سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان و سردار سرافراز عباس نیلفروشان مستشار ارشد سپاه پاسداران در لبنان صورت گرفت، جمهوری اسلامی توانست با بکارگیری موشک‌های پیشرفته هایپرسونیک ضربه نظامی به مراتب سنگین‌تری از عملیات وعده صادق 1 به زیرساخت‌های نظامی رژیم صهیونیستی وارد کند و بویژه حیثیت و اعتبار قدرت پوشالی پدافندی این رژیم را در نزد جهانیان بر باد دهد و در مقابل برتری استراتژیک ایران در صحنه موشکی را به بوته راستی‌آزمایی و تأیید برساند.

در اثر این ضربه سنگین، صهیونیست‌ها که نتوانسته بودند به واسطه وایرال شدن صحنه‌های اصابت موشک‌های پرقدرت بالستیک ایرانی در رسانه‌ها، با تمسک به سانسور و پروپاگاندای رسانه‌ای بار دیگر منکر اصابت موشک‌ها شوند، اینبار زبان به تهدید و انجام عملیات تلافی‌جویانه گسترده گشودند به صورتی که هر از چندگاهی درباره نحوه و اهداف متنوع عملیات ادعایی خود رجزخوانی می‌کردند.

در این میان اگرچه دولت جمهوری اسلامی تهدید کرده بود که پاسخ هرگونه ماجراجویی رژیم را محکم‌تر از قبل می‌دهد، اما در این میان همزمان با آمادگی نظامی کامل نیروهای مسلح برای رویارویی با سناریوهای مختلف، بازوی دیپلماسی ایران نیز با قدرت هسمو با میدان وارد عمل شد و عباس عراقچی وزیر خارجه، با سفرهای مکرر به کشورهای منطقه ضمن ابلاغ مواضع سرسختانه تهران به این دولت‌ها در دفاع از امنیت و تمامیت سرزمینی خود و عدم چشمپوشی بر هرگونه همکاری با تجاوز احتمالی رژیم صهیونیستی، اهداف خطرناک سران تل‌آویو برای نجات از باتلاق خودساخته در غزه و لبنان از طریق گسترش بحران و به آشوب کشاندن کل منطقه، با سران این کشورها در میان گذاشته شد.

در این راستا عراقچی ابتدا در اوج تهدیدات و حملات رژیم به بیروت، سفری ماجراجویانه و همراه با قدرت‌نمایی را به لبنان و سپس سوریه و عراق داشت تا به کشورهای منطقه صلابت و استواری جمهوری اسلامی در حمایت از محور مقاومت و بی‌ارزش پنداشتن تهدیدات رژیم صهیونی را نشان دهد و سپس بلافاصله به کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله عمان، قطر و عربستان سعودی و بعد از آن اردن و مصر و در سفری نادر پس از 16 سال سردی روابط به بحرین رفت تا با مقامات این کشورها آخرین رایزنی‌ها را درباره تحولات منطقه انجام دهد.

حال بعد از عملیات نمایشی شب گذشته رژیم صهیونیستی موفقیت این پدافند دیپلماتیک در دو دبعد خود را کاملاً نشان داد.

اول اینکه همانگونه که جمهوری اسلامی برای کشورهای منطقه روشن کرده بود رژیم صهیونیستی برخلاف انتظارش، با وجود چراغ سبز آمریکا و پایگاه‌های نظامی مختلفی که ایالات متحده در کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس دارد، نتوانست از آسمان یا پایگاه‌های هوایی آمریکایی در این کشورها برای ضربه به ایران استفاده کند. این یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ برای ایران محسوب می‌شود زیرا علاوه بر محدودیت‌هایی که برای عملیات نظامی رژیم صهیونیستی ایجاد کرد، نشان داد که تلاش‌های آمریکا برای ایجاد ائتلاف منطقه ای عربی- عبری علیه محور مقاومت کاملاً بی‌پایه و اساس و ناکام بوده است.

از طرف دیگر مرحله دوم پیروزی دیپلماتیک ایران وقتی بود که کشورهای منطقه به طور گسترده حمله رژیم صهیونیستی علیه ایران را محکوم کردند در حالی که این کشورها عملیات‌های وعده صادق 1 و 2 را محکوم نکرده بودند. این نشانگر آن است که کشورهای منطقه اقدامات نظامی رژیم صهیونیستی را نامشروع و در راستای برهم زدن ثبات منطقه‌ای می‌دانند و با محکومیت اقدام تجاوزکارانه رژیم، راه حل حفظ صلح و ثبات منطقه‌ای را در همکاری با جمهوری اسلامی می‌بینند.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط