رسانه تخصصی روابط بین الملل

هدف رویترز از انتشار سند جعلی توافق هسته‌ای چه بود؟

Diplomacyplus.ir/?p=1371
سیدرضا صدرالحسینی، کارشناس مسائل سیاسی در گفت‌و‌گویی پیرامون سند جعلی ۲۰ صفحه‌ای رویترز درباره‌ی مفاد توافق هسته‌ای گفت: واقعیت این است طرف غربی در قالب یک عملیات پیچیده رسانه‌ای-روانی تلاش می‌کند تا با برنامه‌ریزی‌های مختلف و خبرسازی‌های گوناگون بر روی افکار عمومی ملت ایران و بر روی تیم مذاکره کننده ایرانی تاثیر بگذارد تا شاید از این محل بتواند در پشت میز مذاکره حداقل‌ها را به ما تحمیل کند و مانع دستیابی ملت ایران به منافع خود در مذاکرات وین شوند.

در بحبوحه داغ شدن مذاکرات برجامی بین ایران و طرفین برجامی، رسانه های خارجی دائما درحال اظهار نظرهایی از قول مسئولین بین‌المللی و تحلیل های تحلیلگران خود هستند. دست یابی به نسخه های نهایی شده توافقات نیز برخی از لاف هایی است که امثال رویترز برای تقلیل خواسته های ملت ایران رسانه ای می کند تا شاید دسیسه های رسانه ای و روانی طرف غربی بر عقب نشینی ایران از خواسته هایش کارگر شود. کارشناس سیاست خارجی و روابط بین الملل در این گفت و گو به این موضوع می پردازد که اصلی ترین دلیل دروغ پراکنی رسانه های غربی مثل رویترز چیست؟

سید رضا صدرالحسینی کارشناس و تحلیلگر مسائل سیاسی در گفت و گو با راهبرد معاصر درخصوص خبر تکذیب شده رویترز درباره نزدیک شدن به توافق و شروط طرفین گفت: یکی از مهمترین چالش هایی که همواره در وین سرعت مذاکرات را کاهش داده، جوسازی رسانه های غربی بخصوص آمریکایی است. به هر حال نمی توان نقش اصلی و اساسی مقامات غربی در این موضوع را نادیده گرفت.

وی در این باره افزود: واقعیت این است سران و رسانه های غربی تلاش می کنند تا مردم ایران از برجام به قدر کافی بهره مند نشوند، در حالی که نمایندگان ومذاکره کنندگان جمهوری اسلامی ایران در وین به دنبال بهره مندی از حداکثر استفاده وچک سفیدی است که در توافق برجام به ملت ایران رسیده است.

صدرالحسینی خاطر نشان کرد: طی روزهای گذشته رسانه رویترز مدعی شد به متن بیست صفحه ای توافقات فی‌مابین طرفین دسترسی پیدا کرده است. رویترز در این موضوع ادعاهایی درخصوص خواسته های طرفین مطرح کرد که بلافاصله تکذیب گردید به طوری که حتی نماینده روسیه نیز نسبت به ادعای دروغین این رسانه واکنشی جدی نشان داد و بیان داشت هیچ توافقی تا کنون نهایی نشده چرا که برای رسیدن به توافق نهایی زمان داریم.

این تحلیلگر مسائل سیاسی افزود: واقعیت این است طرف غربی در قالب یک عملیات پیچیده رسانه ای، روانی تلاش می کند تا با برنامه ریزی های مختلف و خبرسازی های گوناگون بر روی افکار عمومی ملت ایران و بر روی تیم مذاکره کننده ایرانی تاثیر بگذارد تا شاید از این محل بتواند در پشت میز مذاکره حداقل ها را به ما تحمیل کند و مانع دست یابی ملت ایران به منافع خود در مذاکرات وین شوند.

سید رضا صدرالحسینی در این باره توضیح داد: حقیقت این است جمهوری اسلامی ایران با اعزام نمایندگانی آگاه به مسائل و دارای اراده قاطع و با اتکا به اسناد غیر قابل خدشه گفت و گوها را به بهترین شکل ممکن دنبال و مدیریت می کنند. در حالی که تمام تلاش غرب و رسانه های غربی بر این محور قرار گرفته تا اراده مستحکم آنها را بشکنند.

وی در این باره افزود: در هر مذاکره ای قطعا و یقینا تمام طرفین مذاکره به دنبال دست یابی به حداکثر خواسته های خود هستند. اما نمی توان گفت همه خواسته های طرفین محقق می شود. رسانه های غربی مدام در تلاشند تا اقتصاد ایران را شرطی کنند به همین دلیل رویترز درارتباط با آزاد سازی 7میلیارد دلار پول بلوکه شده ایران در کره جنوبی داستان سرایی می کند و این موضوع را به مذاکرات وین ربط می دهد.

صدرالحسینی در این باره تصریح کرد: همچنین موضوع را به آزاد سازی تعدادی از زندانیان آمریکایی در ایران به جرم جاسوسی دستگیر شده اند مرتبط می کنند، درحالی که محورهای عنوان شده به هیچ وجه ارتباطی با مذاکرات وین نداشته است. باید توجه داشته باشیم هر چه قدر به نقطه مطلوبی نزدیک تر می شویم فشار عملیات روانی رسانه ای غربی ها بیشتر می شود. در چنین شرایطی وظیفه رسانه های داخلی کشور که به فکر منافع ملی کشور هستند این است که از پراکندگی ویروس تخریب اراده های مردمی جلوگیری کنند تا در روال عادی مذاکرات خواسته های ملت ایران به طور کامل و تا جای ممکن محقق شود.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط