بهگزارش مرکز مطالعات سورین، روزنامه نشنال اینترست در مطلب تازه خود بهقلم «آشر اورکابی» نوشت: کمتر از یک ماه پیش، به نظر میرسید که گروه شورشی حوثی در آستانه دستیابی به یک توافق صلحآمیز با عربستان و دولت جمهوری یمن به رسمیت شناختهشده بینالمللی است.
آرامش در نبردهای فعال در یمن، برخی را به این باور رسانده بود که گروه شبههنظامی حوثی آرام شده و آماده نشستن بر سر میز دیپلماسی به نمایندگی از منافع مردم شمال یمن است.
با این حال، در تضاد کامل، پس از حملات ۷ اکتبر غزه، رهبری حوثیها مجوز پرتاب چندین موشک و پهپاد به سمت منطقه جنوبی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) را صادر کرد.
از دهه ۱۹۵۰، حاکمان عرب در سراسر غربآسیا و شمال آفریقا عملاً حکومت نظامی اعلام کردهاند، حقوق شهروندان را محدود کرده، به فساد سیاسی دامن میزنند و نیازها و حقوق جمعیت خود را نادیده میگیرند.
از زمان اعتراضات بهار عربی در سال ۲۰۱۱، که نسلی از دیکتاتورهای غربآسیا را سرنگون کرد، یمنیها به خیابانهای صنعا نیامدهاند.
در اکتبر ۲۰۲۳، درخواستها در خیابانها برای پایان دادن به دیکتاتوری نظامی علی عبدالله صالح، رئیسجمهور دیرینه یمن نبود، بلکه برای نابودی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) بود.
رهبری حوثیها با مشاهده صدها هزار معترض در خیابان، فرصتی را دیدند تا افکار عمومی را به نفع خود منحرف کنند.
با این تصمیم، حوثیها ممکن است توانستهاند محبوبیت خود را در یمن احیا کنند. آنها دیگر نیازی به سازش سیاسی با دشمنان خود نخواهند دید. اعلان جنگ حوثیها علیه اسرائیل(رژیم صهیونیستی) در واقع اعلام پیروزی علیه نیروهای مخالف در یمن بود.
حوثیها با حمله به اسرائیل(رژیم صهیونیستی) و ورود به درگیری در کنار حماس و حزبالله، وابستگی خود به ایران و موقعیت خود را در میان ائتلافی شامل حماس، حزبالله و شبههنظامیان بهطور رسمی اعلام کردند.
شکی نیست که نیروهای حوثی به پرتاب موشک به سمت اسرائیل (رژیم صهیونیستی)ادامه خواهند داد، زیرا میدانند که حتی احتمال دور از هدف یک حمله موفقیتآمیز، جایگاه گروه آنها را در منطقه بهطور تصاعدی بالا میبرد.
بخش تحت کنترل حوثیها در یمن مشرف به نقطه دریایی مهم تنگه بابالمندب است
. حملات حوثیها میتواند خطوط کشتیرانی را بیثبات کند و قیمت نفت را افزایش دهد و تجارت جهانی را گروگان بگیرد.
اعلام جنگ حوثیها علیه اسرائیل(رژیم صهیونیستی) پیامدهای محلی، منطقهای و جهانی خواهد داشت.