الوقت- درحالی که کابینه تندرو رژیم صهیونیستی برای خلاصی از وضعیت امنیتی و سیاسی سرزمینهای اشغالی به هر ریسمانی چنگ میاندازد و یکی از محتملترین گزینهها ایجاد درگیری کنترل شده و بحرانسازی خارجی عنوان شده است اما گروههای مقاومت همه تحرکات این رژیم را زیر ذرهبین گرفتهاند تا هرگونه خیالبافی دشمن را به کابوسی وحشتناک تبدیل کنند. لذا با تشدید جنایات رژیم صهیونیستی در مسجدالاقصی و قدس اشغالی و شروع دور جدید حملات به مواضع نیروهای مقاومت در سوریه، اکنون نوبت سرزمینهای اشغالی بود تا ضرب شست مقاومت را بچشند. در همین رابطه، روز پنجشنبه بیش از ۱۰۰ راکت از جنوب لبنان به سمت شهرکهای صهیونیستی شمال فلسطین شلیک شد.
ساکنان شهر «نهاریا» در شمال فلسطین اشغالی گفتند که در پی این حملات، ساختمانها به لرزه در آمده است و دستکم سه انفجار مهیب رخ داده است که مانند آن طی چند سال اخیر رخ نداده بود. منابع عبری گفتند که بیشتر راکتهای شلیک شده از لبنان از نوع “گراد” و “کاتیوشا” بوده است.
رسانهها گزارش دادند که سامانه گنبد آهنین اهداف جدیدی را در آسمان الجلیل رهگیری کرده و آژیرهای خطر به صورت بیامان و بدون توقف در شهرکهای اسرائیلی «شلومی» و «موشاو بتزت» واقع در مرز لبنان به صدا درآمدند و شهرک نشینان به پناهگاهها گریختند. منابع عبری اعلام کردند که این حجم از حملات راکت از جنگ دوم لبنان در سال 2006 تاکنون بیسابقه بوده است و با توجه به تعداد موشکها از احتمال وقوع جنگ جدید با لبنان خبر دادند. رسانههای صهیونیستی میگویند در این حملات موشکی، تاکنون سه شهرکنشین مجروح شدهاند. پس از این حادثه، تیمهای پزشکی به حالت آماده باش درآمده و به مداوای قربانیان حمله موشکی پرداختند.
سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد که ۳۴ موشک از جنوب لبنان شلیک شد که ۲۵ فروند از آنها منهدم و حداقل ۵ فروند از آنها به اهداف خود در شمال فلسطین اشغالی رسیدند اما تصاویر و ویدئوهای منتشر شده از این حملات نشان میدهد که بخش اعظمی از این راکتها به اهداف اصابت کرده است و این سامانه فقط موفق به رهگیری چند راکت شده است.
ادعای صهیونیستها درحالی است که این رژیم همیشه میزان تلفات مادی و جانی خود را به شدت سانسور میکند و آمار دقیقی از میزان تلفات خود منتشر نمیشود. ناکارآمدی گنبد آهنین که صهیونیستها به توانایی بالای آن فخر میفروشند، پیش از این در جنگهای غزه ناکارآمدی خود را نشان داده بود و تنها توانسته بود 30 درصد موشکهای مقاومت فلسطین را رهگیری کند.
در خصوص پسلرزههای حملات از جنوب لبنان، کابینه بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی یک نشست امنیتی برگزار کرد تا درباره این حملات تصمیمگیری کند. از سوی دیگر، وزارت خارجه لبنان هم ضمن درخواست از جامعه بینالملل برای اعمال فشار به رژیم صهیونیستی به منظور توقف تنش، اعلام آمادگی کرد که با نیروهای حافظ صلح مستقر در جنوب خاک خود همکاری کند. وزارت خارجه لبنان گزارش داد، بیروت بار دیگر تأکید دارد که به قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت پایبند بوده و به دنبال آرامش و ثبات در جنوب خاک خود است.
حملات موشکی به سرزمینهای اشغالی پس از آن انجام شد که نظامیان صهیونیستی در روزهای اخیر با هتک حرمت به مسجدالاقصی، صدها فلسطینی را زخمی و بازداشت کردهاند که خشم جهان اسلام را به همراه داشته است. اشغالگران صهیونیست که به دنبال برگزاری «عید پسح» در محوطه مسجد الاقصی هستند، دست به خشونت و تدابیر شدید علیه فلسطینیان زدهاند اما این جنایتها عاقبت خوشی برای تلآویو ندارد.
حزبالله دست بسته نیست
اگرچه حزبالله رسما حملات راکتی به اراضی اشغالی را برعهده نگرفته، اما واضح است که هر گونه حملهای علیه رژیم صهیونیستی از خاک لبنان بدون هماهنگی با حزبالله امکان ندارد. در همین ارتباط، هاشم صفیالدین رئیس شورای اجرایی حزبالله پس از حملات موشکی از جنوب لبنان، نسبت به تجاوزات مکرر نظامیان رژیم صهیونیستی به مسجدالاقصی هشدار داد و گفت که هر گونه هتک حرمت به مقدسات اسلامی و تلاش رژیم برای هدف قرار دادن مسجدالاقصی، آتش جنگ در منطقه را شعلهور خواهد کرد. این مقام حزبالله تأکید کرد صهیونیستها باید بدانند که مسجدالاقصی تنها نیست و میلیونها مسلمان آمده هستند به خاطر این مکان مقدس، جان بدهند.
مقامات حزبالله بارها نسبت به تحرکات نظامی رژیم صهیونیستی هشدار دادهاند تا دست از جنگ افروزی بردارد. حزبالله در جنگ 33 روزه در سال 2006، قدرت خود را به رخ دشمن کشید تا در آینده در هر گونه اقدام نظامی همه جوانب آنرا بسنجد. اکنون حزبالله بسیار قدرتمندتر از دو دهه پیش است و به دستاوردهای گستردهای در عرصه نظامی رسیده است و در صورت درگیری احتمالی میتواند دشمن صهیونیستی را پشیمان کند. حزبالله با وجود اینکه در جنگ سوریه حضور داشت اما از 2006 وارد درگیری مستقیم در منطقه نشده است و در این مدت توانسته قدرت موشکی و پهپادی خود را تقویت کند.
رسانههای صهیونیستی پیش از این در اعتراف به قدرت نظامی حزبالله، اعلام کرده بودند که این جنبش حدود ۲۰۰۰ پهپاد در اختیار دارد. همچنین این جنبش دارای صدها کوادکوپتر است که از برخی از آنها برای مأموریتهای تصویربرداری و جمعآوری اطلاعات و از برخی برای مأموریتهای تهاجمی استفاده میشود. نفوذ پهپاد «حسان» به حریم هوایی اسرائیل و بازگشت آن بدون هیچ آسیبی به لبنان، نشان دهنده معضلات جدید فراروی ارتش اسرائیل است و هشدار جدی به دشمن بود که طرف مقابل را دستکم نگیرد.
علاوه بر این، سیدحسن نصرالله، دبیرکل حزبالله دو سال پیش در سخنانی از تسلیحات جدید مقاومت رونمایی کرد و گفت که این جنبش به موشکهای نقطه زن دست پیدا کرده است که میتوانند هر نقطهای از سرزمینهای اشغالی را مورد هدف قرار دهند. حزبالله اکنون نه تنها در برابر اشغالگران موازنه را به نفع خود تغییر داده است بلکه با توانمندیهای نظامی خود موازنه وحشت را در سرزمینهای اشغالی حاکم کرده است.
نصرالله در ماجرای استخراج گاز از میدان «کاریش» مشترک با رژیم صهیونیستی هم با هشدارهای مکرر و اینکه مقاومت حق ملت لبنان را از این رژیم خواهد گرفت، مقامات تلآویو را به عقبنشینی از مواضع خود واداشت و رسانهها و تحلیلگران اسرائیلی هم به قدرت مقاومت اذعان کردند و کوتاه آمدن تلآویو را شکست خفت بار در برابر حزبالله اعلام کردند.
مقامات امنیتی تلآویو بارها اذعان کردهاند که در صورت درگیری جدید با حزبالله، روزانه صدها موشک از لبنان به سمت سرزمینهای اشغالی شلیک خواهد شد و نسبت به عواقب آن هشدار دادهاند. مقامات حزبالله ثابت کردهاند که مثل نتانیاهو و دیگر صهیونیستها فقط هشدار نمیدهند بلکه مرد عمل هستند و در صورت لزوم به وعدههای صادق خود عمل خواهند کرد.
تنش به نفع نتانیاهو نیست
اگرچه در واکنش به حملات موشکی از لبنان، مسئولان صهیونیست مدعی شدند که به این حملات پاسخ خواهند داد و البته چند خمپاره به سمت یک شهرک در لبنان شلیک کردند اما این اقدام از سر استیصال هم بدون پاسخ نماند و یک حمله موشکی دیگر نیز از جنوب لبنان به سمت اسرائیل انجام شد تا هشداری به صهیونیستها باشد که پاسخ گلوله صهیونیستها را با موشک خواهند داد.
اگرچه نتانیاهو بار دیگر در واکنش به حملات موشکی از لبنان مدعی شد که هیچ منازعه داخلی، آنها را از پاسخ قاطعانه به دشمنانمان بازنخواهد داشت اما در چنین شرایطی کاری از دستش برنمیآید و شاید برای حفظ وجهه خود به حملات محدود توپخانهای بسنده کند اما جرأت وارد شدن به درگیری گسترده را ندارد. زمانی که ارتش یکدست و فرمانبردار در سرزمینهای اشغالی وجود داشت نتانیاهو برخلاف ادعاهایش جرأت نکرد تیری به سمت لبنان شلیک کند و در حال حاضر که سرزمینهای اشغالی با اعتراضات سراسری روبرو است و فرماندهان ارتش از کابینه تندرو تمرد میکنند، شرایط برای دولت نتانیاهو سختتر خواهد بود. بنابراین، هر گونه ماجراجویی در لبنان بازی با آتش است که میتواند رژیم صهیونیستی را یک گام دیگر به فروپاشی نزدیک کند.
از طرفی، شروع جنگ بین اسرائیل و حزبالله به مرزهای لبنان محدود نخواهد شد و این بار همه اضلاع مقاومت در منطقه در برابر اشغالگران متحد خواهند شد و از همه سو سرزمینهای اشغالی توسط گروههای مقاومت هدف قرار خواهد گرفت. از آنجا که کشورهای غربی هم از تندروهای تلآویو دل خوشی ندارند، لذا وارد شدن به تقابل با محور مقاومت به نفع دولت نتانیاهو نخواهد بود.
اهمیت حملات موشکی از لبنان به سمت اراضی اشغالی به خاطر حجم تلفات آن نیست بلکه بار روانی که این عملیات در بین مقامات صهیونیستی ایجاد میکند بسیار فراتر از اهداف نظامی است، چرا که ثابت کرد مقامات پرمدعای تلآویو دیگر نمیتوانند امنیت شهرکنشینان را تامین کنند و مهمترین پیامدهای آن، خروج سرمایه و مهاجرت معکوس از سرزمینهای اشغالی خواهد بود که افول رژیم اشغالگر را تسریع خواهد کرد و نشانههای آن در ماههای اخیر در حال عیان شدن است.
موشکهای شلیک شده به سرزمینهای اشغالی نوعی دستگرمی بود که خطرات آن در مقایسه با موشکهای نقطه زن و بالستیک که حزبالله هزاران فروند از آنها را در زرادخانههای خود در اختیار دارد بسیار ناچیز است و این هشداری به تندروهای تلآویو بود که تداوم جنایات در مسجدالاقصی و ماجراجویی در سوریه عواقب ناگواری برای این رژیم در پی دارد که به گفته رهبران مقاومت، ممکن است آتش جنگ در منطقه را شعلهور کند.