به نوشته خبرگزاری سانا، این کاروان با عبور از گذرگاه «محمودیه» وارد خاک عراق شده و به سمت پایگاههای نظامیان آمریکایی حرکت کرده است. روز گذشته نیز ۱۴ کامیون نفت سوریه را به عراق انتقال داده بودند.
همزمان نیروهای اشغالگر آمریکا کاروانی متشکل از ۲۳ کامیون و تانکر سرپوشیده را که حاوی تجهیزات نظامی و لجستیکی بوده را از گذرگاه «الولید» عبور داده و وارد خاک عراق کردند. گذرگاهی که دولت عراق و سوریه آن را به رسمیت نمیشناسند.
روز گذشته نیز ارتش آمریکا ۱۵۶ خودروی حامل تجهیزات نظامی و توپخانه، کانتینر و خودرویهای هاموی را از سوریه خارج کرده و به عراق بردند.
خبرگزاری سانا در این باره نوشت که نظامیان اشغالگر آمریکایی به همراه شبهنظامیان «نیروهای دموکراتیک سوریه» (قسد) بر عمده میادین نفتی در استانهای الحسکه و دیرالزور (موسوم به منطقه الجزیره سوریه) مسلط هستند و اقدام به قاچاق نفت و فروش آن در خارج از سوریه میکنند.
بر اساس آمار و ارقام جدید وزارت نفت سوریه، روزانه ۷۰ هزار بشکه نفت سوریه توسط نیروهای اشغالگر آمریکا و نیروهای مزدور آن در مناطق شرقی سرقت میشود.
آمریکا طی یک دهه از جنگ علیه سوریه به بهانه مقابله با تروریسم و داعش از شبه نظامیان جدایی طلب حمایت کرده و مناطق نفتخیز سوریه را اشغال کرده است. دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق آمریکا به صراحت گفته بود که حضور نظامیان آمریکا در سوریه به خاطر چاههای نفت است.
علاوه بر نفت و گازوئیل، آمریکاییها همچنین به طور هفتگی مقادیر هنگفتی از گندم و غلات سوریه را برای مصارف نظامیان خود در عراق قاچاق میکنند که بارها رسانهها اقدام به انتشار خبر آن کردهاند.
پیش از این نیز، وزیر نفت سوریه تاکید کرده بود که ۹۰٪ از ذخایر نفتی سوریه در مناطق تحت کنترل اشغالگران آمریکایی قرار دارد. به نوشته روزنامه رای الیوم، بسام طعمه، وزیر نفت سوریه گفت: آمریکاییها و پیروان آنها همچون دزدان دریایی ثروت نفتی سوریه را هدف قرار میدهند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری سابق آمریکا بارها تاکید کرده بود؛ مادامی که سربازان آمریکایی در سوریه حضور داشته باشند، میلیونها دلار از درآمد نفت این کشور باید ماهانه نصیب ایالات متحده شود.
بشار اسد، رئیسجمهوری سوریه، آمریکا را به “دزدیدن نفت” سوریه متهم کرده است .
کشف میدانهای گازی عظیمی در مناطق شرقی سوریه و علیالخصوص در نزدیکی شهر دیرالزور بسیار مهم است و این منابع میتواند به شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد سوریه کمک کند.
مخازن نفت این کشور در استان دیرالزور در شرق سوریه و نزدیک مرز عراق، و حسکه در شمال شرق متمرکز است. اما شروع درگیریها در سال ۲۰۱۱ باعث شد تولید نفت در این کشور عملا متوقف شود.
این کشور سالانه ۳۳۳ هزار بشکه به ارزش تقریبی ۳ میلیارد یورو استخراج و از طریق خط لوله به حمص ارسال میکند از این مقدار ۱۸۹ هزار بشکه پالایش و مابقی از طریق بنادر سوریه در دریای مدیترانه صادر میشود. این کشور به دارا بودن نوع خاصی از نفت سبک و همچنین استخراج فسفات معروف است.
از دیگر صنایعی که برای آن آیندهای روشن پیشبینی میشود، گاز طبیعیاست که چندی پیش میدانهای گازی عظیمی در مناطق مختلف و علیالخصوص در نزدیکی شهر دیرالزور کشف شد واین میتواند به شکوفایی هرچه بیشتر اقتصاد سوریه کمک کند .همچنین عملیات اکتشافی جدید نشان از یافت شدن میدان جدیدی از نفت سبک در شهر لاذقیه دارد.