مقامات سیاسی و امنیتی رژیم صهیونیستی که همچنان به اظهار نظر و ابراز نگرانی درباره هشدارها و تهدیدهای اخیر حزبالله و شخص سید حسن نصرالله ادامه میدهند، در عین حال تلاش دارند کمپین تحریکآمیزی علیه مقاومت در لبنان ایجاد و حزبالله را مانع رسیدن به توافق در پرونده مناقشه مرزی لبنان و فلسطین اشغالی معرفی و وانمود کنند این حزبالله است که مانع حل بحران اقتصادی لبنان میشود.
اما صهیونیستها در عین مانور دادن علیه حزبالله، به قدرت مقاومت در لبنان که مانع تسلیم شدن این کشور در برابر خواستههای آمریکایی-صهیونیستی میشود نیز اعتراف میکنند.
در همین زمینه شاید تعجبآور نباشد که «آهارون حلیفا» رئیس شعبه اطلاعات نظامی ارتش رژیم اسرائیل در تلاشی نافرجام برای توجیه نگرانیهای این ارتش در جبهه شمالی و آماده باش آن از ترس حزبالله گفت « اگر حزبالله در لبنان نبود این کشور به توافقهای عادیسازی با اسرائیل میپیوست».
به گزارش رسانههای صهیونیستی، آهارون حلیفا در کنفرانسی در دانشگاه صهیونیستی رایشمان در شهر هرتزلیا واقع در شمال تلآویو درباره احتمال تشدید تنشها در صورت عدم رسیدن به توافق در پرونده ترسیم مرزهای دریایی صحبت کرده و گفت، ارتش اسرائیل در حالت آماده باش قرار دارد و مانورهایی در این زمینه برگزار کرده است.
از طرف دیگر این رسانهها گزارش دادند که نظامیان اسرائیلی در ماههای اخیر بر روی سناریوهای متعددی از جمله حمله موشکی حزبالله به اهدافی در منطقه اقتصادی اسرائیل (فلسطین اشغالی) مانور دادهاند. مقامات امنیتی اسرائیل اظهارات خود را در این زمینه بعد از تهدیدات اخیر (سید) حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله افزایش دادهاند؛ به ویژه اینکه نصرالله گفته بود حزبالله تنها میدان کاریش را در تیررس قرار نداده بلکه سایر میادین گازی اسرائیل نیز در تیررس اهداف حزب الله قرار دارد.
رسانههای عبری در ادامه به بخش دیگری از سخنان سید حسن نصرالله اشاره کردند که گفته بود، حزبالله قادر است معادله بازدارندگی خود را به دشمن تحمیل کرده و هر یک از مواضع اسرائیل را چه در دریا و چه خشکی مورد هدف قرار دهد.
رسانههای مذکور افزودند، تشکیلات امنیتی و نظامی اسرائیل تلاش دارند سطح هوشیاری و آمادگی خود را در برابر چالشهای مربوط به مذاکرات در پرونده مرزبندی دریایی افزایش دهند. یک کمیته چند جانبه شامل وزارت امنیت، نیروی دریایی، بخش عملیات ارتش، نیروی هوایی، فرماندهی جبهه شمالی و سرویسهای اطلاعاتی برای حفاظت از سکوها و منافع دریایی اسرائیل تشکیل شده است.
وبسایت عبری والا به نقل از منابع ارشد سرویس امنیتی رژیم صهیونیستی گزارش داد که نیروی دریایی ارتش اسرائیل طی چند ماه اخیر مانورهایی برگزار کرده و ماه آینده قرار است یک مانور بزرگ دیگر برای شبیه سازی سناریویی در عرصه دریایی انجام شود. باید توجه داشته باشیم که 99 درصد واردات اسرائیل از طریق دریا انجام میشود و به همین دلیل نگرانی نهادهای امنیتی تنها مربوط به آسیب رسیدن به سکوهای گازی نیست بلکه آنها نگران ایجاد اخلال در تجارت دریایی نیز هستند.
این رسانه صهیونیستی ادامه داد، 5900 کشتی به طور متوسط وارد بنادر میشوند که 53 فروند از آنها به بندر حیفا میرسند؛ یعنی جایی که تحت تهدیدات حزبالله قرار دارد. علاوه برآن سالانه حدود 300 هزار خودرو با کشتی وارد بنادر میشود. همچنین اقلام ضروری دیگر مانند گندم و .. نیز از راه دریا وارد اسرائیل (فلسطین اشغالی) میشود.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز در گزارشی اعلام کرده بود که از این پس میتوان سکوهای استخراج گاز که در دریای مدیترانه واقعاند را به عنوان یکی از اهداف قابل پیشبینی در حملات صورت گرفته از سوی حزب الله و یا یکی از دلایل جنگ با حزب الله دانست به ویژه که هدف قرار گرفتن آن تامین برق اسرائیل را هم متوقف خواهد کرد.
این درحالی است که صهیونیستها درباره مورد هدف قرار گرفتن تاسیسات زیرساختی و انبارهای آمونیاک در بندر حیفا نیز بسیار نگران هستند و ساکنان این منطقه با ترس و وحشت از احتمال حمله موشکی به این تاسیسات تاکید میکنند که اعتمادی به ارتش و نهادهای رسمی اسرائیل برای حمایت از این مواضع ندارند.
در همین زمینه «یونا یاهو» رئیس موسسه موسوم به شهرداری حیفا در گفتگو با تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد: انبارهای آمونیاک موجود در بندر حیفا در معرض تهدیدات حسن نصرالله و موشکهای حزبالله قرار دارد و این موضوع میتواند خسارتهای مالی و جانی بسیار سنگینی برای اسرائیلیها به بار بیاورد. متاسفانه من نصرالله را باور دارم و معتقدم که صحبتهای او 100 درصد درست است و کابینه اسرائیل باید با این تهدیدات، برخورد جدی داشته باشد.
وی افزود، بعد از تهدیدات حسن نصرالله درخواستهای رسمی بسیاری از جانب اسرائیلیها برای انتقال کارخانههای مواد شیمیایی از بندر حیفا به دیگر مناطق صورت گرفته که متاسفانه هیچکدام عملی نشده است.
تاسیسات فرآوری و ذخیرهسازی 12 هزار تُنی آمونیاک در شهر حیفا بارها مورد تهدید دبیرکل جنبش حزبالله قرار گرفته و او تاکید کرده بود اگر رژیم صهیونیستی بخواهد جنگ دیگری را با لبنان آغاز کند، با انفجار این مخازن صدها هزار اشغالگر در حیفا جان خود را از دست خواهند داد.
این درحالی است که کارشناسان صهیونیست بارها هشدار دادهاند که ذخیره حجم بالای نیترات آمونیوم آن هم در نزدیکی منازل مسکونی میتواند یک فاجعه برای اسرائیلیها به بار بیاورد. بر همین اساس فعالان محیط زیستی و برخی از سیاستمداران اسرائیلی این مخازن آمونیاک را «بمب ساعتی» در حیفا توصیف کرده و خواستار جابجایی یا برچیده شدن آن هستند.
«دنی کرونبرگ» کارشناس صهیونیست در این زمینه به کنایه داستانی درباره یک پل در لهستان تعریف کرد که قسمتهایی از آن سقوط کرده و بسیاری از مردم زخمی و کشته شدند، اما مقامات این کشور تصمیم گرفتند که به جای تعمیر پل بیمارستانی در کنار آن جهت مداوای مجروحان تاسیس کنند.
او با انتقاد از عملکرد مسئولان صهیونیستی و با لحنی تمسخرآمیز گفت که وزارتخانههای اسرائیل نیز میتوانند مانند مسئولان لهستانی عمل کرده و به جای حل مشکل ذخیرهسازی نیتراتآمونیوم در کارخانههای نزدیک به مناطق مسکونی، کمیتهای برای برگزاری مراسمهای یادبود اسرائیلیهایی که قرار است در انفجار ناشی از ذخیره این مواد کشته شوند تشکیل دهند؛ چرا که قربانیان این فاجعه بسیار زیاد خواهد بود و اسرائیل حداقل باید برای برگزاری مراسم یادبود آنها آماده باشد و امکانات لازم را در این زمینه فراهم کند.