به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، در راستای تلاشهای کشورهای اروپایی و آمریکایی برای منزوی کردن روسیه در جهان، هیأتی از مقامهای عالیرتبه ایالات متحده آمریکا روز گذشته (شنبه) برای دیدار با «نیکلاس مادورو» رئیسجمهور ونزوئلا عازم این کشور آمریکای لاتین شدند تا دولت او را ترغیب کنند که از مسکو فاصله بگیرد و به کمپین جهانی برای منزوی کردن روسیه و دولت «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه بپیوندد.
روزنامه آمریکایی نیویورک در این خصوص گزارش کرد، در حالیکه دولت بایدن تلاشها برای جدایی روسیه از باقی متحدان بینالمللی خود را افزایش داده است، گروهی از افراد آگاه گفتهاند که مقامهای عالیرتبه دولت بایدن به ونزوئلا سفر کردهاند که با مادورو دیدار کنند.
طبق این گزارش، این سفر سطح بالاترین دیدار مقامهای آمریکایی از «کاراکاس» طی سالهای اخیر است که هدف آن جداسازی روسیه از باقی متحدان آمریکای لاتین این کشور است.
این سفر در شرایطی صورت گرفته است که ایالات متحده در سال ۲۰۱۹ پس از متهم کردن مادورو به تقلب در انتخابات، روابط دیپلماتیک خود را با مادورو قطع و سفارتخانه آمریکا در کاراکاس را نیز تعطیل کرد و پس از آن نیز دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا تمامی تلاش خود را برای سرنگونی دولت مادورو از طریق تحریم صادرات نفت ونزوئلا و مقامهای ارشد این کشور و به رسمیت شناختن «خوان گوایدو» رئیسجمهور خودخوانده ونزوئلا به کار گرفت.
نیورکتایمز: آمریکا در سال ۲۰۱۹ با متهم کردن مادورو به تقلب در انتخابات، روابط دیپلماتیک با ونزوئلا را قطع کرد و سفارتخانه آمریکا را کاراکاس را تعطیل کرد و حال به دنبال نزدیک شدن به این کشور است.
طبق گزارش نیویورکتایمز، مادورو نیز با کمکهای اقتصادی و دیپلماتیک روسیه، ایران و چین به تحریمهای یکجانبه ایالات متحده آمریکا پاسخ داد.
به گفته مقامات آمریکایی، مقامات ونزوئلا و بازرگانان، شرکتهای انرژی و بانکهای روسیه در صدور مجوز به ونزوئلا برای ادامه صادرات نفت، بزرگترین منبع ارز خارجی این کشور، علیرغم تحریمها، نقش مهمی داشتند.
بنا بر گفته مقامهای کنونی و سابق آمریکا که خواستند نامشان فاش نشود، عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، ایالات متحده را بر آن داشته است که توجه بیشتری به همپیمانان پوتین در آمریکای لاتین نشان دهد و دستورکار خود را برای منزوی کردن پوتین در جهان پیش ببرد.
نیویورکتایمز: هنگامی که آمریکا و متحدانش در این ماه شروع به بررسی تحریمها بر صادرات نفت و گاز روسیه کردند، به ونزوئلا به عنوان جایگزین بالقوه نگاه میکردند.
نیویورکتایمز ادامه داد، هنگامی که ایالات متحده و متحدانش در این ماه شروع به بررسی تحریمها بر صادرات نفت و گاز روسیه کردند تا این کشور را به دلیل انجام عملیات نظامی در اوکراین مجازات کنند، گروهی از سیاستمداران هر دو حزب جمهوریخواه و دموکرات از ونزوئلا به عنوان یک جایگزین بالقوه اشاره کردند.
تلاش آمریکا برای از سرگیری تجارت نفت با ونزوئلا
در همین راستا، جمهوریخواهانی که دارای ارتباطات خوبی هستند در مذاکرات برای ازسرگیری تجارت نفت مشارکت کردند که از آن جمله میتواند به «اسکات تیلور» اشاره کرد که یکی از نمایندگان جمهوریخواه کنگره از ایالت ویرجینیا است که با همکاری «رابرت استریک» یکی از لابیهای واشنگتن تلاش کردهاند تا با دولت مادورو برای واردات نفت از ونزوئلا وارد مذاکره شوند.
تلاشهای آمریکا برای ایجاد تفرقه میان ونزوئلا و روسیه در حالی صورت میگیرد که با آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین، «یوری بوریسف» معاون نخستوزیر روسیه برای ملاقات با مقامهای دولت مادورو به کاراکاس سفر کرد و از طرف دیگر، مادورو نیز در یک ماه گذشته، دو مرتبه تلفنی با پوتین گفتوگو کرده است.
طبق این گزارش، هنوز مشخص نیست که چه مدت هیأت آمریکایی که شامل مقامهای ارشد وزارت خارجه آمریکا و کاخ سفید میشوند در کاراکاس حضور خواهند داشت و قرار است با چه کسانی دیدار کنند. سخنگویان مادورو و وزارت خارجه و شورای امنیت ملی کاخ سفید به درخواست نیویورکتایمز برای اظهارنظر درباره این خبر پاسخ ندادند.
قبل از اعمال تحریمهای آمریکا، ونزوئلا بیشتر نفت خود را به سواحل خلیج آمریکا میفرستاد که پالایشگاههای آن بهطور خاص برای فرآوری گریدهای سنگین نفت خام ونزوئلا ساخته شده بودند.