رسانه تخصصی روابط بین الملل

تقلای نتانیاهو برای کشاندن پای ترامپ به جنگ

Diplomacyplus.ir/?p=11700
هدف قرار دادن تاسیسات مرتبط با انرژی ایران توسط جنگنده‌‍‌های صهیونیستی با هدف آشکار کشاندن جنگ به کرانه‌‌های خلیج فارس صورت گرفته است. از آن‌جا که عمده تاسیسات انرژی ایران در سواحل خلیج فارس قرار دارد، لذا حمله به پارس جنوبی می‌تواند تبعاتی فراتر از مرزهای ایران را به همراه داشته باشد و جریان انرژی در خلیج فارس و کشورهای عربی جنوب سواحل  خلیج فارس را تحت الشعاع قرار دهد. 

 با ادامه جنگ تمام عیار میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم اسرائیل شاهد هدف قرار دادن مناطق و اهداف مرتبط با انرژی طرفین هستیم. در مناطق اشغالی پالایشگاه نفت حیفا و بازان زیر ضربات موشکی ایران به شدت آسیب دیدند. موشک باران اهداف تولید انرژی اسرائیل پس از آن صورت گرفت که در ایران برخی مناطق مرتبط با تولید انرژی از جمله فاز 14 پارس جنوبی در کنگان هدف قرار گرفت. در واقع در ابتدا این تل آویو بود که اهداف مرتبط با انرژی در ایران را بمباران کرد و در مقابل نیز تهران با هدف قرار دادن تاسیسات مرتبط با انرژی اسرائیل در حیفا به تجاوز صهیونیست‌ها پاسخ  داد.

تقلای تل آویو برای بازکردن پای آمریکا به معرکه

به نظر می‌رسد که هدف قرار دادن تاسیسات مرتبط با انرژی ایران توسط جنگنده‌‍‌های صهیونیستی با هدف آشکار کشاندن جنگ به کرانه‌‌های خلیج فارس صورت گرفته است. از آن‌جا که عمده تاسیسات انرژی ایران در سواحل خلیج فارس قرار دارد، لذا حمله به پارس جنوبی می‌تواند تبعاتی فراتر از مرزهای ایران را به همراه داشته باشد و جریان انرژی در خلیج فارس و کشورهای عربی جنوب سواحل  خلیج فارس را تحت الشعاع قرار دهد. طبیعی است که اگر تاسیسات انرژی ایران در خلیج فارس با چالش روبرو شود و ایران نتواند فعالیت‌های مرتبط با استخراج انرژی خود را در خلیج فارس دنبال کند، بدنبال آن تهران اجازه صادرات انرژی دیگر کشورها از مسیر تنگه هرمز در خلیج فارس را نیز نخواهد داد. در صورت بروز چنین سناریویی و کشیده شدن تنش ایران و اسرائیل به خلیج فارس، ورود آمریکا به جنگ برای بدست گرفتن کنترل صادرات انرژی از خلیج فارس محتمل خواهد بود و این همان چیزی است که تل آویو در تلاش برای آن است. در واقع کشیده شدن تنش به خلیج فارس از سوی اسرائیل با هدف مهمتر باز شدن پای واشنگتن و ورود آمریکا به جنگ علیه  ایران صورت می‌گیرد و صهیونیست‌ها برای این هدف بسیار در تقلا هستند.

چرایی ورود آمریکا؟

به نظر  می‌رسد با ادامه جنگ اسرائیل علیه ایران در ششمین روز متوالی، صهیونیست‌ها هنوز نتوانسته‌اند به اهداف موردنظر خود دست یابند و از سوی دیگر افزایش آمار تلفات در اسرائیل بر اثر  حملات موشکی ایران باعث  فشار بر تل آویو برای کوتاه کردن زمان جنگ شده است. در این میان یکی از اهداف مهم تل آویو از تجاوز به ایران از کار انداختن تاسیسات هسته‌ای و توان موشکی ایران بوده است که در دستیابی به این دو هدف تا کنون توفیقی نداشته‌اند.

دو تاسیسات مهم هسته‌ای ایران شامل تاسیسات هسته‌ای فردو و نطنز هر دو در اعماق زمین قرار دارند و بنابر برخی گزارش‌ها تاسیسات هسته‌ای فردو به عنوان مهمترین سایت غنی سازی اورانیوم در برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران تا چندصد متر زیر مناطق کوهستانی قرار گرفته است. این وضعیت باعث ناتوانی جنگنده‌های متجاوز صهیونیستی برای بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران بویژه در فردو شده است و تل آویو پس از حدود 6 روز جنگ و بمباران علیه ایران در اهداف اصلی این تجاوز ناکام مانده است.

از سوی دیگر، موج عملیات‌های موشکی  ایران علیه رژیم صهیونیستی تا کنون خسارات و تلفات قابل توجهی را متوجه اسرائیل کرده است. براساس آخرین گزارش‌ها، مناطق ذیل در اسرائیل در جریان عملیات‌های موشکی ایران به شدت آسیب دیده و تخریب شده‌اند:

مناطق صنعتی و مالی

مرکز مالی تل‌آویو؛ منطقه حیاتی برای اقتصاد و بازارهای مالی اسرائیل

 تأسیسات صنعتی و بندری حیفا، مهمترین مرکز اقتصادی اسراییل

پالایشگاه حیفا به عنوان مرکز انرژی مهم اسرائیل

ریشون لتسیون: منطقه صنعتی و مسکونی در نزدیکی تل‌آویو

شهرک صنعتی کریات گت، قطب فناوری و تراشه سازی نیمه رساناها

مراکز نظامی

ساختمان کریا: یکی از مراکز مهم نظامی و اداری اسرائیل که آن را معادل پنتاگون آمریکا می دانند

فرودگاه تل‌نوف؛ یکی از پایگاه‌های مهم هوایی ارتش اسرائیل

پایگاه نواتیم: مهمترین پایگاه هوایی اسرائیل در نزدیکی دیمونا

پایگاه هوایی اودا به عنوان محل استقرار فرماندهی و مرکز کنترل جنگ الکترونیک

پایگاههای پدافندی و راداری ثابت و متحرک

پایگاه الجلیل، مقر نظامی ارتش اسرائیل در شمال

شرکت رافائل در حیفا به عنوان مرکز تولید تسلیحات نظامی

یگان 8200 ارتش به عنوان مرکز سایبری، شنود و جاسوسی ارتش اسرائیل

مراکز امنیتی و راهبردی

 موسسه تحقیقات نظامی هسته ای وایزمن: این مرکز تحقیقاتی و نظامی در حملات اخیر آسیب جدی دیده

 ساختمان آمان، اداره اطلاعات ارتش

 ساختمان موساد

سایت‌های مخفی جایگزین ستاد فرماندهی الکترونیک و اطلاعات اسرائیل، «واحد ۸۲۰۰»، در هرتزلیا

خانه نخست وزیری بنیامین نتانیاهو در قیساریه

مراکز شهری و خدماتی

شبکه ۱۴ و ۱۶ تلویزیون عبری

فرودگاه بن گورین: مهمترین فرودگاه بین المللی اسرائیل

نیروگاه برق حیفا

نیروگاه برق هادرا، بزرگترین نیروگاه برق اسرائیل در شمال تل آویو

همچنین «اسحاق بریک»، ژنرال بازنشسته ارتش رژیم صهیونیستی، هشدار داده است که اسرائیل در صورت تحقق برنامه‌های ایران، با خطر فلج کامل در ابعاد اقتصادی، هوایی، تجاری و نظامی روبرو خواهد شد. بریک با اشاره به تجربه‌های پیشین ارتش اسرائیل گفت: «در تمام درگیری‌های گذشته، اسرائیل با قدرت آغاز می‌کند اما در پایان به توافق یا آتش‌بس کشیده می‌شود؛ این چرخه تکراری همچنان ادامه دارد». او تاکید کرد که جنگ با ایران به دلیل زرادخانه موشکی و توانمندی‌های هسته‌ای این کشور، ممکن است خطرناک‌ترین جنگ باشد. بریک همچنین هشدار داد که هزینه رهگیری هر موشک ایرانی تا ۷ میلیون دلار است، در حالی که ذخایر دفاعی رژیم صهیونیستی برای مقابله با چنین حجمی از حملات محدود است و نمی‌تواند برای مدت طولانی پاسخگو باشد.

چالش نتانیاهو برای قانع کردن ترامپ

با توجه به حجم خسارات و تلفات رژیم صهیونیستی طی 6 روز تجاوز به ایران، طبیعی است که تل آویو تلاش زیادی را برای ورود آمریکا به جنگ علیه ایران دنبال می‌کند، هرچند صهیونیست‌ها در این مسیر با چالش زیادی در کنگره آمریکا و حتی متحدان ترامپ در داخل آمریکا روبرو هستند. دموکرات‌ها در کنگره در تلاش برای ممانعت از ورود آمریکا به جنگ اسرائیل با ایران هستند و جنبش ماگا(MAGA دوباره آمریکا را به بزرگی  برسانید.) به عنوان اصلی‌ترین حامی سیاسی ترامپ در میان جمهوری خواهان و نومحافظه کاران مخالف این است که ترامپ باردیگر آمریکا را وارد یک جنگ نامعلوم در خاورمیانه کند. جنبش ماگا یک جنبش محافظه کار و انزواگرای آمریکایی است که هدفش دور کردن آمریکا از هزینه‌های بین‌المللی است  و ورود ترامپ به جنگ اسرائیل با ایران مخالف همه شعارهای انتخاباتی ترامپ در میان محافظه کاران برای دور کردن آمریکا از جنگ است. براین اساس، اسرائیل کار دشواری برای قانع کردن ترامپ برای ورود به جنگ با ایران را  در پیش دارد و از سوی دیگر بدون ورود آمریکا به جنگ، اسرائیل تا کنون نتوانسته به اهداف اصلی و مورد نظر خود در تجاوز علیه ایران دست یابد.

منبع: الوقت

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط