رسانه تخصصی روابط بین الملل

تصمیم عربستان برای فروش ۵۰ میلیارد دلار سهام آرامکو

Diplomacyplus.ir/?p=1388
منابع آگاه با استراتژی شرکت آرامکو تاکید کردند که این شرکت به دنبال فروش 50 میلیارد دلار از سهام خود است که در ارزیابی‌های فعلی 2.5 درصد از سهام شرکت خواهد بود.

روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از منابع سعودی اعلام کرد که شرکت نفتی آرامکو عربستان سعودی به دنبال فروش 50 میلیارد دلار از سهام خود است.

این روزنامه آمریکایی تاکید کرد که این شرکت نفتی دولتی با مشاوران خارجی درباره فروش میزان بیشتری سهام در بازار عربستان سعودی و همچنین عرضه سهام در بازار کشورهایی مانند لندن، سنگاپور یا بازارهای سهام دیگر مذاکراتی داشته است.

منابع آگاه با استراتژی شرکت آرامکو تاکید کردند که این شرکت به دنبال فروش 50 میلیارد دلار از سهام خود است که در ارزیابی‌های فعلی 2.5 درصد از سهام شرکت خواهد بود.

دولت عربستان سعودی در دسامبر سال 2019 نسبت به عرضه عمومی 1.725 درصد از سهام شرکت ملی نفت این کشور(آرامکو) در بورس ریاض اقدام کرد. این عرضه که بزرگ‌ترین خصوصی‌سازی تاریخ لقب گرفت، 29.4 میلیارد دلار درآمد، عاید دولت عربستان کرد. در ابتدا، هر سهم آرامکو 32 ریال سعودی(8.53 دلار) قیمت خورد تا ارزش جاری این شرکت به 1.7 تریلیون دلار برسد و این شرکت را به عنوان با ارزش‌ترین شرکت جهان بدل کند.

همچنین غول نفتی عربستان (9 آوریل) اعلام کرد طی معامله‌ای به ارزش 12.4 میلیارد دلار، 49 درصد سهام دارایی‌های خط لوله آٰرامکو را به کنسرسیومی با محوریت شرکت آمریکایی گلوبال انرژی پارتنرز (EIG) واگذار کرده است.

پیش از این «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با تلویزیون سعودی گفته بود: اگرچه نمی‌توانم در این باره قول بدهم اما بحث در مورد فروش 1 درصد از سهام آرامکو به یک شرکت پیشروی انرژی در جهان مطرح شده است.

اقتصاد عربستان به دنبال شکست در جنگ یمن،کاهش تولید و قیمت نفت و هزینه مقابله با ویروس کرونا دچار بحران عمیقی شد.همچنین ویروس کرونا منجر شد تا موسم عمره و حج در این کشور به حالت تعلیق درآید.

مرکز مطالعاتی وقت در گزارشی اعلام کرد که عربستان سعودی در چند ماه گذشته بیش از نیمی از ارزش تولید داخلی خود را در یک سال تمام از دست داده و همچنان با آینده‌ای مبهم و دشوار مواجه است.

دولت عربستان اکنون با درآمدهای پایین و نرخ تورم بالا در یک مخمصه شدید قرار گرفته و این امر مستلزم اتخاذ تدابیر سختگیرانه در زمینه کاهش هزینه‌های عمومی و به تعویق انداختن بسیاری از پروژه‌های بزرگ مانند پروژه‌ نئوم است. در همین راستا، دولت رسما کاهش 5 درصدی هزینه‌های سالانه را اعلام کرد و از وزارتخانه‌ها، سازمان‌های دولتی و شرکت‌ها خواست 20 تا 30 درصد هزینه‌ها را کاهش دهند تا از کسری بودجه مورد انتظار کاسته شود.

در همین زمینه، شرکت نفتی آرامکو اعلام کرد که هزینه سرمایه گذاری خود را در سال جاری به حداقل 25 میلیارد دلار در مقایسه با حدود 33 میلیارد دلار در سال 2019 کاهش داده است. در نتیجه اشباع فعلی بازار نفت و عدم احیای آن در سه ماهه دوم سال جاری، سود آرامکو در سال جاری نیز کاهش یافت. با توجه به اینکه آرامکو دومین نهاد اقتصادی بزرگ عربستان سعودی است، تمامی بخش‌های تجاری و اشتغال مرتبط با آن به دلیل کاهش هزینه‌های سرمایه گذاری دچار بحران شدند.

هزینه‌های بن سلمان و بحران اقتصادی عربستان باعث شده تا آرامکو به دنبال فروش 50 میلیارد دلار از سهام خود باشد./ تسنیم

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط