رسانه تخصصی روابط بین الملل

آینده پرابهام پروژه لاین

Diplomacyplus.ir/?p=11735
گزارش‌ها حاکی از آن است که کاهش قیمت نفت و فشار مالی، عربستان را به بازنگری در پروژه لاین وادار کرده است.
گزارش‌ها حاکی از آن است که کاهش قیمت نفت و فشار مالی، عربستان را به بازنگری در پروژه لاین وادار کرده است.
براساس گزارش‌های خبری اخیر، مقامات عربستان سعودی درحال بررسی دقیق‌تر امکان‌سنجی پروژه معماری به‌ظاهر غیرممکن «لاین» هستند. گرچه هنوز هیچ چیز قطعی نیست، این خبر می‌تواند پیامدهای مهمی برای این طرح بسیار بلندپروازانه به همراه داشته باشد.

لاین پروژه پرچمدار عربستان سعودی در تلاش برای تبدیل اقتصاد نفت‌محور این کشور به اقتصادی مبتنی بر گردشگری و فناوری است و شامل ساخت شهری آینده‌نگر با آسمان‌خراش آینه‌ای در دل بیابان به طول ۱۷۰ کیلومتر می‌شود.

پروژه شهر لاین که ازنظر عظمت و جاه‌طلبی با اهرام جیزه و دیوار بزرگ چین برابری می‌کند، هم‌اکنون درحال اجراست و برای اجرای آن میلیاردها دلار هزینه شده، حجم زیادی شن جابه‌جا شده و مقدار زیادی بتن مصرف شده است. از همان ابتدا، این پروژه با انتقاداتی در زمینه افزایش بی‌حد و حصر هزینه‌ها و نقض حقوق بشر مواجه بوده است.

به‌نظر می‌رسد نگرانی اصلی مقامات سعودی در رابطه با اجرای کامل پروژه لاین، همان موضوع اول یعنی کمبود بودجه باشد، چرا که کاهش قیمت نفت در ماه‌های اخیر فشار مالی بر عربستان را تشدید کرده است.

براساس گزارش بلومبرگ، پس از انتصاب ایمان المدیفر، مدیرعامل جدید نئوم، شرکت‌های مشاوره‌ای مامور شده‌اند که به‌طور دقیق پروژه لاین را بررسی کنند، ببینند چقدر قابل اجرا و مقرون‌به‌صرفه است و در صورت نیاز، پیشنهادهایی برای اصلاحات و تغییرات ارائه دهند. در این گزارش آمده که احتمال دارد دولت عربستان پس از بررسی‌ها به این نتیجه برسد که نیازی به ایجاد تغییرات در پروژه نیست و همه چیز به همان شکل ادامه پیدا کند.

 
  • تصاویر هوایی جدید، پیشرفت شهر آینده‌نگرانه لاین در عربستان را نشان می‌دهند

هنوز مشخص نیست که دولت عربستان چه تصمیمی خواهد گرفت، اما ممکن است برای کاهش هزینه‌ها تغییراتی مانند کاهش ارتفاع ۵۰۰ متری ساختمان یا کم‌کردن طول اولیه آن (که حدود ۲٫۵ کیلومتر است) یا تغییر دادن نمای آینه‌ای ساختمان را در نظر بگیرد.

لاین معروف‌ترین بخش پروژه‌های بزرگ و جسورانه ساخت‌وساز در عربستان سعودی است. این پروژه‌ها شامل سازه‌های عظیمی مثل مکعب (که قرار است بلندترین آسمان‌خراش جدید جهان باشد)، برج جده و همچنین پروژه‌هایی با تمرکز بر گردشگری مانند تریام می‌شوند.

منبع: زومیت

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط