رسانه تخصصی روابط بین الملل

آینده روابط ایران و پاکستان

Diplomacyplus.ir/?p=10473
نشریه اینترنتی نیوعرب در مطلبی به بهانه رویدادهای اخیر مرزی بین ایران و پاکستان این پرسش را مطرح کرده- که روابط ایران و پاکستان به چه مسیری می‌رود؟ این نشریه در ادامه پاسخ داده که «به رغم این که حملات نظامی و موشکی متقابل طرفین به روابط دیپلماتیک فی‌مابین تا حدی آسیب رساند، اما دلایل فراوان است و قطعاً شاهد کاهش تنش بین ایران و پاکستان خواهیم بود.»

سال میلادی جاری از نظر روابط دوجانبه ایران و پاکستان روزهای دشواری بوده است. به خصوص بعد از حمله موشکی ایران به دو پایگاه متعلق به گروه تروریستی جیش‌العدل- که به رغم حضور در پاکستان، سابقه انجام حملات تروریستی را در استان سیستان و بلوچستان ایران دارد- تنش‌ها و درگیری‌هایی در روابط ایران و پاکستان به وجود آمد. با این حال تهران و اسلام‌آباد به سرعت از انرژی روابط دیپلماتیک برای تنش‌زدایی و جلوگیری از تشدید تنش‌ها و خارج شدن وضعیت از کنترل استفاده کردند.

از منظر امنیت ملی، منطقه مرزی بین ایران و پاکستان از دیرباز منبع نگرانی مهمی برای مقامات تهران و اسلام‌آباد بوده است.

برای سال‌ها، حکومت ایران گروه‌های شبه‌نظامی از قبیل جیش‌العدل را به‌عنوان یک تهدید تروریستی می‌دیده- که به ادعای نهادهای امنیتی با اسرائیل مرتبط است. مقامات پاکستان نیز به همین ترتیب از سوی گروه‌های جدایی‌طلب مانند BLA و BLF احساس تهدید می‌کردند.

حمله ۱۶ ژانویه ایران، که پس از حملات موشکی ایران به به برخی گروه‌ها در استان ادلب سوریه و شمال عراق- که از اواخر سال گذشته در خاک ایران دست به یک سری عملیات زده بودند- انجام شد و به دنبال آن تنش‌های متقابلی به وجود آمد که حالا با توجه به شرایط پیش آمده به نظر می‌رسد که ختم شده و روابط طرفین به روال سابق بازخواهد گشت.

رئیس برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در انستیتوی امور بین‌الملل سوئد، به نیوعرب می‌گوید: «بازدارندگی برای همه دولت‌ها اهمیت اساسی دارد و به نظر می‌رسد که رفتارهای دو طرف با در نظر گرفتن دمای منطقه صورت گرفته و احتمالاً بازدارندگی در آن نقش مهمی داشته است».

در مورد عملیات نظامی ایران علیه جیش‌العدل نیز این کارشناس روابط بین‌الملل معتقد است که «ایران از این عملیات موشکی دنبال تضعیف توانایی‌های جیش‌العدل بوده- و به نظر می‌رسد که تا حد زیادی هم به آن دست یافته- و در مقطع زمانی حال حاضر می‌تواند به‌طور واقع‌بینانه به ادامه آن نیز امیدوار باشد».

منبع: شفقنا

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط