وبگاه خبری ماندویس در یادداشت تازه خود بهقلم «رابیر پورکایستا» نوشت: اگرچه احیای توافق هستهای ایران دشوار به نظر میرسد، اما این احتمال وجود دارد که انجام این موضوع در فوریه 2022 محقق شود.
ممکن است آمریکا بر این باور باشد که از دست دادن احتمالی گاز طبیعی و نفت روسیه به دلیل جنگ اوکراین باید با بازگشت ایران به بازار جهانی نفت جبران شود.
وضعیت کنونی نشان میدهد که ایران تواناییهای موشکی خود را کنار نمیگذارد و از متحدان منطقهای خود عقبنشینی نمیکند، اما به نظر میرسد بایدن به توافق اولیه رسیده است.
ایران تمایلی به حذف سانتریفیوژهای پیشرفتهتر ندارد که پس از خروج یکجانبه دولت ترامپ از توافق به دست آورده است. بقیه جهان مجبورند در دورهای زندگی کنند که در آن آمریکا، قویترین قدرت نظامی و اقتصادی، دیگر قادر به پایبندی به معاهدات، چه در مورد گرم شدن کره زمین یا توافق هستهای با ایران نیست.
واشنگتن در حماقت خود در خروج از توافقی مانند برجام که هدف آن اعمال شدیدترین تحریمها بر ایران میشد، تنها نبود. اسرائیل (رژیم صهیونیستی) از آمریکا میخواست تا احتمال دستیابی ایران به تسلیحات هستهای و خدشهدار کردن قابلیتهای موشکی آن را حذف کند.
گروهی از کارشناسان نظامی اسرائیل(رژیم صهیونیستی) اعلام کردهاند که درخواست از آمریکا برای خروج از توافق با ایران اشتباه بزرگی است و بهترین کار برای دولت یهود این است که برای احیای برجام تلاش کند.
اگر ایران تسلیم خواستههای آمریکا و اسرائیل(رژیم صهیونیستی) میشد، کنترل کامل نظامی بر غرب آسیا از جمله نفت این منطقه را به قدرتهای غربی میداد.
اعمال مجدد بیش از 1 هزار تحریم از سوی ترامپ پس از خروج از توافق هستهای، ضربه اقتصادی سنگینی بر ایران وارد کرد. این امر با حملات مخفیانه به زیرساختهای هستهای ایران و ترور دانشمندان این کشور تکمیل شد.
ترامپ و اسرائیل(رژیم صهیونیستی) تصور کرده بودند که تحریمها، ایران را به سمت تسلیم شدن سوق میدهد. تهران در ابتدا از نقض مفاد برجام خودداری کرد و از دیگر امضاکنندگان این توافق یعنی آلمان، فرانسه، بریتانیا، روسیه و چین خواست به تجارت با ایران ادامه دهند.
مشکل کنونی آمریکا و متحدانش این است که چگونه میتوانند ایران هستهای را که با دور شدن از برجام ایجاد کردند، به موضع قبلی بازگردانند. ایران مایل است اکثر شروط توافق قدیمی را بپذیرد، اما بعید است سانتریفیوژهای پیشرفته خود را خنثی کند.