رسانه تخصصی روابط بین الملل

آنکارا: در تحریم‌ها علیه روسیه شرکت نمی‌کنیم

Diplomacyplus.ir/?p=3441
دفتر ریاست جمهوری ترکیه اعلام کرد که در تحریم‌های اعمال شده توسط غرب علیه روسیه به خاطر جنگ اوکراین، شرکت نخواهد کرد.

 ابراهیم کالین، سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در مصاحبه با شبکه “هابرترک” گفت: ماگفته‌ایم که به تحریم‌ها علیه روسیه نخواهیم پیوست و این خارج از منافع اقتصادی ما است، چرا که به منابع انرژی خارجی وابسته هستیم.

این مقام ترک افزود: ما موضع خود را آشکارا به غرب اعلام کرده‌ایم و تفاهم در این زمینه وجود دارد. تحریم‌ها پیش از هرچیز اول به اقتصاد ترکیه آسیب می‌زند و ما این را نمی خواهیم.

روز یکشنبه، فواد اوکتای، معاون رئیس جمهور ترکیه گفت که رایزنی‌هایی برای موافقت با برگزاری نشستی در مورد غله در استانبول در جریان است.

وی افزود: ما تحت تاثیر شرایط موجود نیستیم و مشکلی نداریم و وضعیت خوب است، با این حال نمی‌خواهیم کشورهای منطقه با مشکل و بحران غلات مواجه شوند. این موضوع باید حل شود زیرا مربوط به کل جهان است و نه کشور یا منطقه خاصی.

کالین در بخش دیگری از صحبت هایش گفت که ترکیه با ارمنستان دشمنی ندارد و آنکارا روند عادی سازی را آغاز کرده است.

ترکیه و ارمنستان هیچ روابط دیپلماتیکی با یکدیگر ندارند و مرزهای دو کشور از سال ۱۹۹۳ به ابتکار آنکارا بسته شده است.

این مقام ترک درباره عملیات احتمالی کشورش در شمال سوریه نیز گفت که آنکارا برای عملیات نظامی جدید آماده است و هر لحظه ممکن است عملیات آغاز شود.

وی عنوان داشت: ما در گذشته هم عملیاتی را در شمال سوریه انجام دادیم و فشارهایی بابت آن بر ما وارد شد. اما ما فقط بر اساس منافع ملی خود عمل کردیم.

کالین گفت: رئیس جمهور ترکیه به صراحت گفته، عملیات می‌تواند هر لحظه شروع شود. ما برای آن آماده هستیم.

سخنگوی نهاد ریاست جمهوری ترکیه گفت که تماس‌های منظمی بین سرویس‌های اطلاعاتی ترکیه و سوریه در جهت “منافع ملی” وجود دارد.

کالین توضیح داد: در حال حاضر هیچ تماسی در سطح سیاسی با سوریه وجود ندارد، اما همانطور که رئیس‌جمهور اشاره کرد، یگان‌های اطلاعاتی ترکیه تماس‌های منظمی با همتایان سوری خود دارند. واحدهای اطلاعاتی ما بر اساس منافع ملی ما با طرف سوری مذاکره می کنند.

وی همچنین با اشاره به اینکه متقاعد کردن آوارگان سوری برای بازگشت آسان نیست، خاطرنشان کرد: در این زمینه هیچ قراردادی با دمشق بسته نخواهد شد. این افراد از جنگ فرار کردند و درد شدیدی را متحمل شده‌اند. آنکارا برای ایجاد یک “منطقه امن” در آنجا و ایجاد محیطی که این افراد بتوانند جان خود را در عفرین، ادلب، تل ابیض و راس العین حفظ کنند، تلاش می‌کند. همه ما می دانیم که این افراد در نهایت باید بازگردند، اما ما می خواهیم این کار را بدون ایجاد فاجعه انسانی انجام دهیم.

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط