رسانه تخصصی روابط بین الملل

آمریکای اسرائیلی یا اسرائیل آمریکایی!

Diplomacyplus.ir/?p=11035
اسرائیل از دیرباز در کانون توجه هر دوحزب اصلی آمریکا یعنی جمهوری خواه و دموکرات بوده است. نقطه عطف شروع رابطه آمریکا و اسرائیل بعد از جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۶۷ به اوج خود رسید. زمانی که اسرائیل با وجود نیروهای اندک خود، توانست ائتلافی از کشورهای عربی را شکست دهد، تلفات نسبتا کمی را متحمل شود، و بخش‌هایی از سرزمین‌های جدید از جمله غزه و کرانه باختری را اشغال کند، در آن زمان، آمریکا نگران پیشروی نفوذ شوروی در منطقه بود و در بحبوحه جنگ با ویتنام بود، و توان مداخله نظامی در خاورمیانه را نداشت.

اسرائیل از دیرباز در کانون توجه هر دوحزب اصلی آمریکا یعنی جمهوری خواه و دموکرات بوده است. نقطه عطف شروع رابطه آمریکا و اسرائیل بعد از جنگ جهانی دوم و در سال 1967 به اوج خود رسید. زمانی که اسرائیل با وجود نیروهای اندک خود، توانست ائتلافی از کشورهای عربی را شکست دهد، تلفات نسبتا کمی را متحمل شود، و بخش‌هایی از سرزمین‌های جدید از جمله غزه و کرانه باختری را اشغال کند، در آن زمان، آمریکا نگران پیشروی نفوذ شوروی در منطقه بود و در بحبوحه جنگ با ویتنام بود، و توان مداخله نظامی در خاورمیانه را نداشت.

از آن تاریخ به بعد به اسرائیل متحد قسم خورده آمریکا بدل گشت. آمریکا از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون بالغ بر 158 میلیارد دلار به اسرئیل کمک مالی کرده است. در حال حاضر، اسرائیل بر اساس تفاهم نامه ای که در سال 2019 به امضا رسید، سالانه 3.8 میلیارد دلار کمک نظامی از ایالات متحده دریافت می کند. این مبلغ حدود 16 درصد از کل بودجه نظامی اسرائیل در سال 2022 را تشکیل می دهد. در ابتدا، آمریکا، اسرائیل را به منزله یک نیروی دست نشانده برای جلوگیری از نفوذ شوروی تلقی میکرد، این خط فکری حتی پس از جنگ سرد نیز ادامه یافت. اما پس از 11 سپتامبر، زمانی که مشخص شد برخی از عاملان این حمله شهروندان عربستان سعودی بودند، به جای تکیه بر سعودی ها، با این تصور که اسرائیل ارزش ها و منافع مشترک بیشتری نسب به دیگر کشورهای منطقه دارد،روابط خود را با اسرائیل را عمیق تر کرد.

در حقیقت اسرائیل به شریک راهبردی آمریکا در خاورمیانه تبدیل شد تا منافع این کشور را برای آن ها تامین کند. اما این تنها شروع ماجرا بود، حمایت های گسترده و بی چون و چرای آمریکا از این کشور به تدریج باعث قدرتمندتر شدن آن ها شد. آنها از این فرصت به نفع منافع ملی خود و هدف دیرینه خود یعنی تاسیس اسرائیل بزرگ بهره بردند، آنها با ایجاد لابی های قدرتمند و تاثیرگذار در آمریکا و اتخاذ مناصب دولتی و حکومتی به نوعی در تصمیم گیری های کلان آمریکا بسیار نقش مهمی را ایفا می کنند.

یکی از مهمترین لابی های های پرنفوذ و تاثیرگذاراسرائیل ایپک(کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل) است. در مورد قدرت این لابی همین بس که وقتی گزارشگری در مورد قدرت ایپک از استیون روزن، مسئول سابق آیپک، پرسید او در پاسخ گفت، این دستمال رو میبینی؟ من قادرم در عرض 24 ساعت  امضای 70 سناتور را روی این دستمال برای شما بیاورم. در هفته گذشته مجلس نمایندگان آمریکا با اکثریت آرای دوحزب لایحه ای

را به تصویب رساندند که با گسترده‌تر کردن دامنه تعریف «یهودستیزی» به دنبال محدود کردن انتقادها از رژیم صهیونیستی در بحبوحه گسترش اعتراضات در این کشور علیه این رژیم به دلیل جنگ در غزه است. به زبان ساده تر در صورت تصویب نهایی، هرگونه اعتراض به اسرائیل و یهودیت به موجب این قانون ممنوع خواهد شد. این لایحه با متمم یک قانون اساسی آمریکا در تضاد است. طبق این متمم، دولت نمی تواند مانع از آزادی گفتار، آزادی مطبوعات و سلب حق اجتماع صلح آمیز شود و مردم می توانند نسبت به دولت اعتراض کنند. برخی از تحلیل گران براین عقیده هستند که این طرح یک اشتباه استراتژیک بزرگ برای حامیان اسرائیل است زیرا ممکن است تنفر عمومی و یهودستیزی را در بین جامعه آمریکا بیشتر کند.

با این حال ایپک نقش مهمی در تعیین آینده سیاسی آمریکا دارد. در دولت کنونی آمریکا با دولتی مواجه هستیم که توسط افرادی به ظاهر امریکایی اداره می شود که به نظر می رسد استقلال سیاسی کمی دارند، و منافع ملی را قربانی منافع شخصی و حفظ قدرت خود می کنند. چراکه تقریبا بیش از 40 درصد کابینه دولت بایدن را یهودیان پرنفوذ تشکیل می دهد. به عنوان نمونه آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه،  جانت یلن وزیر خزانه داری ، لوید آستین  وزیر دفاع و… یهودی الاصل هستند.

آن ها در ازای هر اقدامی که برای اسرائیل انجام می دهند، از طریق ایپک تامین مالی می شوند. در حقیقت این افراد حقوق بگیران ایپک به شمار می آیند. نتانیاهو نخست وزیر راست افراطی اسرائیل صراحتا میگوید لابی یهود سکان دار ایالات متحده آمریکا (سنا و کنگره) است. باتوجه به دادهای مطرح شده ، در حال حاضرمی توان گفت حمایت آهنین و تزلزل ناپذیر آمریکا از رژیم اسرائیل ریشه در تفکر سیاست مداران تصمیم ساز یهودی این کشور دارد که علاوه بر منافع فردی به دنبال حفظ و ابقای هویت ملی و یهودی خود هستند. آمریکا با اقدمات و حمایت های بی حد و حصر خود از رژیم کودک کش، احساسات ضد آمریکایی را در خاورمیانه و سراسر جهان بر انگیخته است زیرا کشورها شاهد مرگ و ویرانی فلسطینی های بیگناه در غزه هستند. در حقیقت ایالات متحده آمریکا با تغییر نامی به ایالات متحده اسرائیل و در خدمت فرامین یهودیت اداره و کنترل می شود.

منبع: دیپلماسی ایرانی

 

به اشتراک بگذارید:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط